Katarā debitē Bugatti «pienenīte»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bugatti Kataras motoršovā prezentējis vaļējo Veyron Grand Sport, kurš no pārējiem tāda paša nosaukuma modeļiem atšķiras vienīgi ar virsbūves krāsojumu, riteņu diskiem un interjera krāsu kombinācijām.

Bugatti dibinātājs Etore Bugati savā radošajā darbā esot ļoti labprāt un ļoti daudz eksperimentējis ar dažādām krāsu kombinācijām, un Kataras motoršovā nogādātais planētas ātrākais rodsters būtībā esot veltījums Etorem un viņa nodarbēm, jo koši dzeltenās un melnās krāsas kontrasts viņam esot bijis vismīļākais.

Tādēļ arī šim auto virsbūves augšējā daļa ir spilgti dzeltena, savukārt apakšējā daļa ir izgatavota no melnas, lakotas oglekļa šķiedras. Arī riteņu diski ir melni.

Salonā krāsu kombinācijas ir identiskas – stūre un priekšējais panelis ir apšūti ar melnu ādu un dzeltenām vīlēm, viduskonsole ir izgatavota no melnas oglekļa šķiedras, savukārt sēdekļu apdarē izmantota dzeltena āda un melni diegi.

Foto: Bugatti

Konkrētā Grand Sport cena noteikta 1,58 miljonu eiro apmērā, taču, ja krāsu gaume ar Etori Bugati nesakrīt, tad var droši izvēlēties kādu no vēl nepārdotajiem 105 standarta Grand Sport, kas maksā 1,4 miljonus gabalā un kuriem var izvēlēties citu krāsojumu un salona apdari.

Tehniskā ziņā Grand Sport neatpaliek no Veyron kupejas. Tam tāpat ir 1001 zirgspēka 16 cilindru motors ar četrām turbīnām un maksimālais ātrums sasniedz 407 km/h, tiesa, to iespējams sasniegt tikai tad, ja ir uzmontēts jumts. Ja tā nav, maksimālais ātrums ir ierobežots pie 350 kilometriem stundā, kas Grand Sport nodrošina planētas ātrākā rodstera titulu.

100 km/h auto sasniedz mazāk nekā 2,7 sekundēs, 200 km/h – 7,3 sekundēs, bet 300 km/h – 16,7 sekundēs. Tik iespaidīgiem rādītājiem ir arī savi trūkumi, kas izpaužas kā slikta degvielas ekonomija. Vidēji supermašīna patērē 25 litrus benzīna un uz katru nobraukto kilometru atmosfērā izspļauj 596 gramus CO2, bet pilsētā attiecīgie rādītāji sasniedz kravas auto cienīgus skaitļus – 42 litri un 999 grami CO2.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu