Kabanova vietā Latvijas delegācijā NATO iekļauj Potapkinu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeima šodien nolēma no NATO Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas pastāvīgā pārstāvja aizstājēja amata atsauktā deputāta Nikolaja Kabanova (SC) vietā delegācijā iekļaut deputātu Sergeju Potapkinu (SC).

Kā ziņots, pagājušā gada nogalē Saeima nolēma no delegācijas atsaukt Kabanovu. Aizklātā balsojumā par Kabanova atsaukšanu nobalsoja 56, pret - 29, atturējās divi deputāti.

Kabanovu atsaukt no šī amata rosināja nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) frakcija.

VL-TB/LNNK pārstāvji jau iepriekš norādīja, ka Kabanovs ir no šī amata jāatbrīvo, jo viņš pārkāpis deputāta zvērestu, parakstoties referendumam par krievu valodu kā otru valsts valodu.

Latvijas delegācijas NATO Parlamentārajā asamblejā vadītājs ir deputāts Ojārs Ēriks Kalniņš (V).

Kā pastāvīgie pārstāvji NATO Parlamentārajā asamblejā ievēlēti Kalniņš, Ivans Klementjevs (SC) un Kārlis Krēsliņš (VL-TB/LNNK), bet kā viņu aizstājēji - Iveta Grigule (ZZS) un Romualds Ražuks (ZRP).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu