Šmits, atstājot deputāta amatu, saņēmis 5663 latu kompensāciju (15)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais Saeimas deputāts Jānis Šmits (LPP/LC) janvārī, zaudējot deputāta mandātu pēc Oskara Kastēna (LPP/LC) atgriešanās parlamentā, saņēmis 5664 latu kompensāciju.

Šmits janvārī kopā saņēmis 6414 latu lielu samaksu, no kā lielāko daļu veidojusi kompensācija par deputāta mandāta zaudēšanu.

Amatalga janvārī Šmitam bijusi 528 lati, kā arī izmaksāti 140 lati par darbu komisijās un piemaksa 83 latu apmērā kā Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājam.

Kā iepriekš ziņots, 15.janvārī deputāta mandātu zaudēja Šmits, kurš 9.Saeimā iestājās uz laiku, kamēr no Latvijas Pirmās partijas un "Latvijas ceļa" kandidātu saraksta Kurzemes vēlēšanu apgabalā ievēlētais deputāts Kastēns pildīja īpašu uzdevumu ministra pienākumus.

Šmits kopš 2006.gada 20.novembra vadīja Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju. Tāpat viņš darbojās Saeimas Eiropas lietu komisijā, vairākās apakškomisijās un deputātu grupās sadarbībai ar citu valstu parlamentiem, kā arī pārstāv Latviju NATO Parlamentārajā asamblejā.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu