Kas ir mīlestība? Atbild slavenības... (32)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.radioswh.lv

Savstarpēja uzticība, karstasinīga kaisle, cēlākās jūtas vai vienkārši kosmiska jūtu ķīmija? Lasi un uzzini, kādas domas un asociācijas par mīlestību TVNET Sievietēm atklāja sabiedrībā pazīstami cilvēki.

Dziedātāja Ance Krauze Mīlestība viennozīmīgi ir savstarpēja uzticēšanās. Tas ir kas cēlāks un reizē nopietnāks par parasto “uķi ķuķi”... Aizverot acis un dzirdot šo vārdu, es redzu plaukstošu pavasari un jūtu tikko plaukušu lapu un ziedu smaržu. Mīlestībai piemīt sulīgi zaļa krāsa, kā dabai, kad tā mostas un top bezgala skaista.

Foto: AFP/LETA

Modes žurnāliste Maija Silova “To nosaukt vienā vārdā nav iespējams, jo mums katram tā asociējas ar ko citu... Mēs katrs savādāk vēlamies mīlēt un atšķirīgi vēlamies būt mīlēti. Es mīlestību uztveru globālā līmenī un pat teiktu - maksimāli: ja tu mīli, tad mīli līdz galam! Tu ar šo cilvēku varētu iet kaut uz pasaules malu! Tu dzīvo viņam līdzās un dali kā priekus, tā arī sāpes! Viņa problēmas ir arī tavējās, tāpēc savstarpēja uzticība un izpalīdzēšana ir loģiskas lietas, kas mīlestībai seko. Mīlestība ir arī visaptverošs uzmanības apliecinājums. Mīlestība atbrīvo tavu garu un padara to reizē arī spēcīgāku un augstākstāvošu... Ja es aizveru acis – tad redzu kalnus, dzirdu strautiņu čalošanu un jūtu svaigo kalnu gaisu, kas man ļauj viegli elpot... “

Foto: AFP/LETA

LNT raidījuma “Zelta drudzis” vadītājs Mārtiņš Vilsons “Mīlestībai nepiestāv formulējumi – ja mīli, par to nedomā... Man personiski mīlestība ir kas ļoti svēts un nesavtīgs! Ja es mīlu, tad dodu, neprasot atpakaļ! Ja man jautā par asociācijām - mīlestība ir balta gaisma, kurā jūties droši un laimīgs!”

Foto: AFP/LETA

Dziedātāja Jolanta Gulbe “Mīlestība ir kā liela māksla. Mīlēt nenozīmē vien rozā gaismas un rozes, tas ir kas augstāks, kas šim visam stāv pāri! Cilvēks ir egocentriska būtne, tāpēc mīlestība – spēja dalīties ar otru – ir kas unikāls. Mūžu dzīvo – mūžu mācies mīlēt! Aizverot acis, es jūtu arī Dieva cēlo mīlestību... Tā ir visšķīstākā!”

Mūziķis Aigars Grāvers “Es mīlestību uztveru kā dzirksteli – spožu un krāšņu! Kādas tajā ir krāsas? Visas iespējamās un arī tādas, kuras mēs, cilvēki, pat nepazīstam! Tā ir dzirkstele ar kodolu, kas ir vesels līdz mūža beigām! Mīlestībā būtiskas ir abpusējas simpātijas, spēja pielāgoties un pieņemt otru, kāds viņš ir. Saprast, ka cilvēku neizmainīsi un neizlieksi pa savam! Mīlēt nozīmē uzticēties... Ļoti! Mīlestība aug un attīstās nepārtraukti – tikai ar laiku tās kvalitāte izveidojas un nobriest! Arī, ja mīlestībā esi no kāda pašķīries, tā nenodziest, bet gan pieņemas spēkā... Un to tu tikai saproti, tai no jauna atverot durvis!”

Foto: LETA video

Humoriste, uzņēmēja Jana Duļevska “Pašlaik mana lielā mīlestība ir mana ģimene! Kaut gan par mīlestību kā tādu varu diskutēt tikpat ilgi kā par reliģiju vai politiku! Tā ir ķīmija, ar bezgala patīkamu smaržu! Lai gan neesmu no Valentīna dienas svinētājiem, es ar prieku palīdzu savam mazajam rakstīt mīlestības vēstules draudzenēm... Tas ir tik patiesi!”

SWH radio balss Egons Reiters “Mīlestība ir miers! Absolūts miers... Tā ir pirmā aina, kas man tiek uzburta, izdzirdot šo vārdu. Es sevi redzu, sēžot kalna galā, kur jūtos brīvs! Tā ir arī liela atbildība, jo neviens jau tev neteica, ka būs viegli... Mēs visi esam šajā pamācīšanās procesā, kurš attīsta vai gluži pretēji – spēj iznīcināt. Katram pieder sava mīlestība, jo katram no mums arī melns vai balts šķiet savādāks. Citiem tā ir depresija, citus tas ceļ spārnos, bet tiem, kam darbs ir definēt lietas, – izsaku līdzjūtību!”

Foto: www.radioswh.lv
Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu