Latvijas Radio atlaidīs 50 darbiniekus un veidos stabilizācijas fondu (50)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija/TVNET

Latvijas Radio (LR) samazinās štatus par apmēram 50 darbiniekiem un, palielinot savus ieņēmumus no reklāmas un studiju īres, izveidos 250 000 - 280 000 latu stabilizācijas fondu.

Par to šodien Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju informēja LR ģenerāldirektora pienākumu izpildītājs Dzintris Kolāts.

Pēc Kolāta sniegtās informācijas, LR štatā bija 330 darbinieki, 16 vakances bija tukšas. Štatu samazinājuma rezultātā tiks iegūts apmēram 250 000 latu ietaupījums, bet atlaistajiem darbiniekiem kompensācijās būs jāizmaksā 70 000 latu.

Kolāts skaidroja, ka radio darbinieku skaita samazināšana lielā mērā tiek veikta, ņemot vērā sociālos faktorus, - darbinieku pirmspensijas vecumu, apgādībā esošo bērnu skaitu un darba stāžu. Kolāts atzina, ka nav kritēriju, pēc kuriem varētu precīzi izvērtēt radio žurnālistu darba kvalitāti.

Četriem vai pieciem darbiniekiem tikšot piedāvāts strādāt pusslodzi.

LR ģenerāldirektora pienākumu izpildītājs pastāstīja, ka LR koris uz mēnesi tiks sūtīts bezalgas atvaļinājumā. Ar kora direktoru esot panākta vienošanās, ka turpmāk LR koris, kurš bieži dodas ārzemju koncertturnejās, kādu daļu no nopelnītajiem līdzekļiem iemaksās LR kopējo izdevumu segšanai.

Kolāts informēja deputātus, ka patlaban tiek izstrādāts LR biznesa plāns, kurā tiks paredzēts arī ņemt valsts galvotu kredītu uzkrāto parādu atmaksai.

Drīzumā LR varētu pārstāt raidīt naktīs no pusnakts līdz plkst.6 rītā. Pagaidām tiek plānots saglabāt visu LR kanālu apraidi visā valsts teritorijā.

Komentāri (50)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu