Sāk sociālo kampaņu „Neļauj sevi pazemot internetā!” (44)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr Photostream

E ‑ lietu sekretariāts sadarbībā ar Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekciju (VBTAI) un Latvijas Interneta asociāciju sāk sociālo kampaņu „Neļauj sevi pazemot internetā!”.

Kampaņas atklāšana paredzēta 10. februārī, projekta Net-Safe Latvia rīkotās Pasaules drošāka interneta dienas ietvaros, Rīgā, t/c Galerija Centrs no 15:00 līdz 19:00.

Lai vērstu jauniešu un viņu vecāku uzmanību uz emocionālās pazemošanas problēmu internetā un mudinātu bērnus pašus kļūt iecietīgākiem un apdomāt savas darbības internetā, pasākuma laikā tiks organizēti dažādi konkursi un atrakcijas. Būs iespēja sastapt sabiedrībā populārus cilvēkus, kas dalīsies savā pieredzē un domās par drošību internetā.

Pasākumu vadīs aktieris Kaspars Zvīgulis un MTV VJ Žanete Skarule. Savukārt kampaņas laikā no 10. līdz 24. februārim paredzēta informācijas izplatīšana interneta vidē un sociālo klipu pārraide televīzijās. Visām skolām Latvijā tika nosūtīti informatīvi materiāli par emocionālo pazemošanu internetā, un skolotāji aicināti audzināšanas stundās pievērst bērnu un jauniešu uzmanību šai problēmai.

Bērni un pusaudži tiek aicināti zvanīt uz VBTAI bērnu un pusaudžu uzticības tālruni 80006008, un ziņot par gadījumiem, ja pret viņiem notikusi emocionālā vardarbība internetā. Uzticības tālruņa konsultanti sniegs ne tikai psiholoģisku atbalstu, bet arī informēs, kā rīkoties konkrētā gadījumā un pieņems ziņojumus par emocionālo pazemošanu interneta vidē, kas tiks nodoti tālāk atbildīgajām institūcijām.

„Ikdienā uzticības tālruņa konsultanti palīdz zvanītājiem risināt dažādas psiholoģiskas problēmas, un ir bijuši vairāki gadījumi, kad zvanītāji vēršas pēc palīdzības un atbalsta tieši pēc emocionālas vardarbības internetā. Esam gandarīti, ka varam iesaistīties šādā plaša mēroga projektā, kurā notiks izglītošanas pasākumi, kas saistīti ar iecietības veicināšanu internetā. Mēs no savas puses veiksim visu iespējamo, lai nodrošinātu atbalstu un palīdzību bērniem, kuri tikuši apsaukāti, izsmieti, pazemoti vai citādi psiholoģiski ietekmēti, atrodoties interneta vidē,” uzsver VBTAI Bērnu un pusaudžu uzticības tālruņa direktore Iluta Vilnīte.

Bērni un pusaudži uz uzticības tālruņa numuru 80006008 var zvanīt darbdienās no plkst.8.00 līdz 23.00, sestdienās no plkst. 8.00 līdz 22.00, un, pateicoties Tele2 atbalstam, arī svētdienās no plkst.10.00 līdz 22.00.

E-lietu sekretariāts par pārkāpumiem internetā aicina ziņot arī elektroniski mājas lapā www.drossinternets.lv.

Komentāri (44)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu