Dikļu pils populārākais vārds - pirmoreiz!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dikļu pilī ir gaidīts ikviens, lai apskatītu pastāvīgās gleznu, antīko mēbeļu, kā arī kamīnu un krāšņu kolekcijas. Lai baudītu gardu maltīti un laipnu apkalpošanu pils restorānā. Lai atpūstos no ikdienas steigas un ļautos prasmīgajām SPA meistaru rokām mājīgajā SPA.

Lai svinētu nozīmīgas dzīves jubilejas un ģimenes svētkus. Lai kopā ar kolēģiem apgūtu arvien jaunas zinības savā specialitātē dažādos semināros un arī kopīgi pavadītu brīvo laiku. Dikļu pilī var atpūsties un var arī uzzināt ko jaunu un interesantu. Viena no iespējām ir vīna zinību vakari. Otrdienu vakari reizi mēnesī pils vīnziņa Aleksandra Petrovičeva vadībā tiek pavadīti starp vīna aromātiem un garšām. Septiņu nodarbību cikls vienmēr vainagojas ar svinīgām vakariņām. Jaunajā gadā ir jauni piedāvājumi un jaunas iespējas – ir sākusi darboties pils restorāna šefpavāra Valtera Zirdziņa vadītā pavārmākslas studija, kurā jebkurš interesents var papildināt savas zināšanas un prasmes pavārmākslā. Praktiski darbojoties kopā ar draugiem vai kolēģiem katrā nodarbībā var iepazīt citu tēmu pēc izvēles – dažādu zupu vai nelielu uzkodu pagatavošana, sātīgas brokastis vai interesanti olu ēdieni. Var apmeklēt tikai sev interesējošo, kaut vai tikai 1 nodarbību vienu reizi mēnesī.

Aktīvās atpūtas cienītājiem kopš pagājušās vasaras sākuma varam piedāvāt 6 velosipēdu un papildekipējuma nomu, lai, iepazīstoties ar apkārtni, varētu veikt saviem spēkiem atbilstošu distanci – 5 km, 23 km vai pat 34 un vairāk km garumā. Ekstrēmāku izklaižu cienītājus aicinām braukt ar kvadracikliem pa Dikļu apkaimes bezceļiem kopā ar pieredzējušu instruktoru. Aizvadītā gada rudens pusē kārtējo reizi bija jāsaka pirmoreiz – jaunatvērtajā klēts zālē tika atklāta latviešu mākslinieku izstāde. Mākslas darbu ekspozīcijas klēts zālē ir skatāmas regulāri - jaunākā būs apmeklējama no 8.februāra līdz 8.aprīlim.

Kā vēsta vēsture, Dikļos 1818.gadā ir notikusi pirmā teātra izrāde latviešu valodā. Turpinot šo vēsturisko tradīciju, Dikļu pilī atgriežas teātris – 4.decembrī pirmo reizi atjaunotajā pilī skatītāji varēja vērot H.Ibsena lugas „Heda Gablere” iestudējumu Valmieras teātra aktieru sniegumā. Šo tradīciju turpinām, un 29.janvārī – nu jau klēts zālē bija skatāms teātra Kabata iestudējums „Uzmanīgi ar sievietēm!”. Ar prieku varam teikt, ka abas izrādes bija izpārdotas līdz pēdējai vietai. Dikļu pilī nu jau par tradīciju ir kļuvusi arī koncertu organizēšana. Pie mums sadarbībā ar Latvijas koncerti viesojušies pasaules atzinību guvušais Viļņas stīgu kvartets, Riga Brass, Dita Krenberga. Veiksmīga sadarbība izveidojusies ar Ziemeļlatvijas kameransambli un Ingu Pētersonu. Februāra beigās ar romantisku programmu viesosies Aivars Brīze un Elita Veidemane, martā Valmieras kamerkoris „Kaķi” priecēs ar populāras mūzikas koncertu, savukārt aprīlī saviem viesiem piedāvāsim baroka laika mūziku un Šekspīra sonetus programmā „Šekspīra dārzs”. Pagājušie Ziemassvētki paliks pils vēsturē ar pirmo pasākumu bērniem „Ziemassvētki pilī”. Bērnudārzu un skolas bērnu grupas pilī uzņēma ņiprais Pils rūķis aizmāršīgā Princese, nopietnā Galma dāma un devīgais Ziemassvētku vecītis. Visi kopā, ceļojot pa pili, meklēja skaistās krāsnis un kamīnus, pie katra izpildot kādu uzdevumu, lai ceļojuma beigās no svētku zeķēs atrastajiem burtiņiem saliktu Princeses aizmirstos Brīnumvārdus. Bija gan mazo princešu un prinču skola, gan polonēzes dejošana kopā ar vecākiem, gan vizināšanās kamanās un lustēšanās klēts zālē. Aprīļa beigās būs skatāma un klausāma bērnu rokopera „Iedomīgais sienāzis” Valmieras mūzikas skolas kora un kamerorķestra sniegumā. Tā būs jauka iespēja ģimenēm ar bērniem pavadīt svētdienas pēcpusdienu visiem kopā.

Romantiskajā mēnesī, kas Dikļu pilī ilgs no 8.februāra līdz 8.martam, viesus priecēs gan koncerti, gan ballītes, gan romantiski SPA piedāvājumi. Un tad jau drīz vien klāt būs aprīlis – sulu mēnesis, kad no 5. līdz 10. aprīlim uz bērzu sulu kūri aicināsim Šarlotes brīvdienu dalībnieces. Palutināt sevi, ieskatīties savā dvēselē, saņemt īpašu uzmanību un pavadīt laiku brīnišķīgā vietā – Dikļu pilī.

Brauciet ciemos, Dikļu pils ir jūsu rīcībā! Labāk vienreiz redzēt, nekā simtreiz dzirdēt!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu