Jūrmalas pašvaldība izšķērdējusi vismaz 1,2 miljonus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jūrmalas pilsētas pašvaldība ir nelietderīgi izlietojusi pašvaldības un kapitālsabiedrību līdzekļus vismaz 1,208 miljonu latu apmērā, revīzijā secinājusi Valsts kontrole, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. Savukārt Jūrmalas kapitālsabiedrību pakalpojumu saņēmēji pārmaksājuši vismaz 402 083 latus.

Uzziņai:

Jūrmalas domes priekšsēdētājs kopš 2010.gada ir bijušais domes izpilddirektors Gatis Truksnis (LPP/LC, LZS, KDS). Pēc 2009.gada vēlēšanām domi vadīja Raimonds Munkevics («Jūrmala - mūsu mājas»), bet no 2010.gada pavasara līdz tā paša gada septembrim - Romualds Ražuks.

VK konstatē smagus pārkāpumus. Jūrmalas pašvaldībai draud ārkārtas vēlēšanas?

Valsts kontroliere Inguna Sudraba apstiprināja, ka kontrole veikusi revīziju pašvaldībā, kurā konstatēta nelietderīga līdzekļu izlietošana. Plašākus komentārus valsts kontroliere gan nesniedza, skaidrojot, ka plašāka informācija tiks sniegta tikai pēc revīzijas rezultātu publiskošanas, kas plānots 8.februārī.

Revīzijā Jūrmalā secināts, ka pašvaldība atsevišķiem pirms pilnvarojuma termiņa beigām atlaistajiem valdes locekļiem izmaksājusi kompensācijas vismaz 85 978 latu apmērā, noteikusi atlīdzību valdes priekšsēdētājiem neatbilstoši normatīvo aktu prasībām - vismaz 17 018 latu apmērā, kā arī pretēji aizliegumam kapitālsabiedrību valdes locekļiem tikušas piešķirtas prēmijas 16 023 latu apmērā.

Pašvaldība iegādājusies nevajadzīgas lietas

Tāpat pārraugāmās kapitālsabiedrības, iegādājoties preces un pakalpojumus, nelietderīgi izlietojušas līdzekļus vismaz 90 149 latu apmērā, kā arī pieļāvušas dienesta automašīnu izmantošanu privātajām vajadzībām, radot nepamatotas izmaksas vismaz 1369 latu apmērā, atklājuši revidenti.

Secināts, ka pašvaldība nav veikusi kapitālsabiedrību finanšu un saimnieciskās darbības analīzi, nav vērtējusi uzņēmumu darbības plānus un kapitālsabiedrību valdes locekļu darba kvalitāti. Tāpat nav bijusi izstrādāta kārtība valdes locekļu iecelšanai un vairākkārt bez pamata mainīti kapitāla daļu turētāju pārstāvji un valdes locekļi - kopumā deviņi valdes priekšsēdētāji un 58 valdes locekļi.

Ar valdes locekļiem arī netiekot slēgti tādi darba līgumi, kuros būtu noteikti konkrēti veicamie uzdevumi un sasniedzamie mērķi.

Nesaimnieciski rīkojas ar peļņu

Valsts kontrole arī secinājusi, ka pašvaldība nelietderīgi rīkojusies ar kapitālsabiedrību peļņu 1,81 miljona latu apmērā, jo lēmumus par tās izlietojumu ir pieņēmusi bez iepriekšējā izvērtējuma un atbilstoša pamatojuma.

Savukārt pretēji normatīvajos aktos noteiktajam Jūrmalas pašvaldība kapitāla daļu turētāja pārstāvja atalgojumu no kapitālsabiedrības līdzekļiem noteikusi 11 377 latu apmērā.

Valsts kontrole arī atklājusi, ka SIA «Jūrmalas attīstības projekti» pamatkapitālā nelietderīgi ir ieguldīti 768 106 lati no pašvaldības līdzekļiem. Pašvaldība arī nepamatoti piešķīrusi daļu no kapitālsabiedrībām piešķirtajām dotācijām kopsummā 3,6 miljonu latu apmērā.

Revīzija pašvaldībā veikta par laika posmu no 2009.gada 1.janvāra līdz 2011.gada 30. aprīlim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu