Par labu Talsu traģēdijā cietušajam piedzen 50 000 latu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Augstākās tiesas (AT) Civillietu tiesu palātā šodien par labu savulaik Talsu traģēdijā cietušajam Sandim Ziemelim no Latvijas valsts Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) personā piedzina 50 000 latu atlīdzību par morālo kaitējumu, informēja tiesas preses sekretāre Baiba Kataja.

Kopumā Ziemelis no valsts bija vēlējies piedzīt 410 000 latu - par sakropļojumu, veselībai nodarīto kaitējumu un morālo kaitējumu. Rīgas apgabaltiesa 2010.gada 27.janvārī par labu 1985.gadā dzimušajam Ziemelim no VUGD piedzina 100 000 latu kompensāciju. VUGD spriedumu pārsūdzēja AT.

Kā informēja Kataja, šodien tiesa nosprieda no VUGD piedzīt 50 000 latu atlīdzību, bet pārējā daļā Ziemeļa prasību noraidīt.

No VUGD arī valsts ienākumos piedzīti 790 latu tiesas izdevumi.

Vēl var pārsūdzēt

Šodien pasludināto spriedumu 30 dienu laikā no 24.janvāra iespējams pārsūdzēt Augstākās tiesas Senātā.

Jau ziņots, ka 1997.gada 28.jūnijā Talsos Iekšlietu ministrijas rīkotajos svētkos, 19 metru augstumā lūstot un krītot autopacēlāja grozam, dzīvību zaudēja deviņi bērni.

Pacēlājs bija novietots uz automašīnas «Kamaz» bāzes, šoferu uzdevums bija pacelt gaisā bākugunis, kas būtu kā simboliska svētku lāpa. Taču pacēlājs tika izmantots pavisam citiem mērķiem - tā grozā ļāva iekāpt cilvēkiem, un grozs tika pacelts apmēram 30 metru augstumā, lai iekāpušie varētu aplūkot pilsētas panorāmu.

Instrukcija paredzēja, ka grozā drīkst atrasties ne vairāk kā četri pieauguši cilvēki, bet liktenīgajā brīdī tajā atradās 22 cilvēki, no kuriem vairākums bija bērni. Pacēlāja strēle neizturēja slodzi, un cilvēki nokrita uz asfalta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu