Ar kruīza kuģa avāriju saista kādu skaistu moldāvu sievieti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Itālijas izmeklētāji izmeklē informāciju, ka uz avarējušā kruīza kuģa «Costa Concordia» kapteiņa tiltiņa nelaimes brīdī atradusies kāda izskatīga moldāvu sieviete, raksta «Daily Telegraph».

25 gadus vecā Dominika Kemortana īsi pirms avārijas bijusi uzaicināta ierasties uz kapteiņa tiltiņa, kad kuģis jau atradās tuvu klinšainajam salas krastam. Kapteinis salai bīstami tuvu pietuvojies, vēloties apsveicināties ar senu draugu un izrādīt labvēlības žestu kuģa galvenajam viesmīlim, kura ģimene ir no šīs salas.

Apkalpe stāsta, ka pievilcīgā blondīne bijusi kāda no kuģa vadības viešņām. Iespējams, tieši šī sieviete ir tā, kura liktenīgajā vakarā redzēta jautri tērzējam un malkojam kokteiļus kopā ar nolaidībā apsūdzēto kapteini Frančesko Sketino.

Itāļu varas iestādes patlaban sievieti cenšas atrast. Viņas «Facebook» kontā teikts, ka viņa dzimusi Moldāvijā, taču pastāvīgi dzīvo Bukarestē, Rumānijā. Izmeklētāji cer, ka Kemortana varētu palīdzēt noskaidrot, kas tieši pirms avārijas un tās laikā notika uz komandtiltiņa.

Slavē kapteiņa profesionalitāti

Zināms, ka oficiālajos pasažieru sarakstos sieviete neparādās. Žurnālisti, kuriem viņu izdevās atrast pirms izlidošanas mājup, norāda, ka viņa kapteiņa rīcību kaislīgi aizstāvējusi, apšaubot ziņas, ka viņš kuģi pametis pirms pārējiem. Kapteinis Sketino, pēc viņas teiktā, esot ļoti pieredzējis kuģu manevrēšanā īpaši ierobežotā telpā, piemēram, ostās. Tiek uzskatīts, ka Kemortana savulaik pati strādājusi uz kāda kruīza kuģa par dejotāju un pasažieru izklaidētāju.

Kā ziņots, kapteinis Sketino norādījis, ka kuģi vadījis pēc izjūtas un pavēli par pagriezienu devis novēloti. Galvenās pret viņu vērstās apsūdzības saistās ar kuģa pamešanu, pirms no tā evakuējās pasažieri. Kapteiņa galvenais uzdevums avārijas brīdī ir koordinēt glābšanas darbus uz kuģa, taču Sketino pat pēc vairākkārtējiem krasta apsardzes aicinājumiem un pat tiešām pavēlēm kuģī atgriezties to nedarīja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu