Saab muzeja eksponātus pārdos izsolē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Saab

Zviedru juridiskā firma Delphi, kas patlaban nodarbojas ar bankrotējušā auto ražotāja Saab likvidāciju, ir nobriedusi pārdot 120 visai unikālus auto, kas līdz šim atradušies zīmola muzejā, turpat galvenajā mītnē Trolhetenā.

Visus Saab muzeja eksponātus plānots pārdot izsolē, kurai interesentiem jāpiesakās ne vēlāk kā šā gada 20. janvārī.

Markas kolekcijā ietilpst gan konceptautomobiļi, gan arī vēsturiski nozīmīgi un ļoti reti Saab modeļi, tostarp pats pirmais UrSaab prototips, ko kompānijas inženieri ar rokām uzbūvēja 1946.gadā. Tieši šo auto ar šasijas numuru 92001 Saab pirmo reizi parādīja plašākai publikai un vēlāk izmantoja praktiskajos testos. Kā norāda Motor.ru, šis auto nav restaurēts vai citādi atjaunots un ir tieši tāds, kādam tam jābūt 66 gadu vecumā.

Viens no pēdējiem Saab veikumiem - konceptauto PhoeniX
Viens no pēdējiem Saab veikumiem - konceptauto PhoeniX Foto: Saab

Bez šā auto kolekcijā ietilpst arī Saab sacīkšu mašīnas, visa sērijveida modeļu gamma un arī astoņdesmito gadu prototipi, ieskaitot konceptauto EV-1 (Еxperimental Vehicle One). Tas bija auto, par kura bāzi izmantoja modeli 900, salonā tam bija 2+2 sēdvietas, zem motora pārsega atradās 285 zirgspēku turbodzinējs, bet uz jumta bija izvietotas saules baterijas, ar kurām tika darbināta klimata kontroles sistēma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu