Sociologs: Latvija, kāda tā tagad ir, nevarēs pastāvēt

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ņemot vērā tautas skaitīšanas datus, sociologs Arnis Kaktiņš atzīst, ka pārskatāmā nākotnē Latvija, kāda tā tagad ir, nevarēs pastāvēt.

Kaktiņš norādīja, ka iedzīvotāju skaita sarukums par 13% desmit gadu laikā ir «ļoti liels cipars».

«Svarīgi ir saprast, ka pārskatāmā laika posmā Latvija tāda, kāda tā ir tagad, nevarēs pastāvēt. Mēs lēnām sabrūkam no iekšienes,» sacīja Kaktiņš.

Tomēr viņam nebija vienkāršas atbildes, kas būtu jādara lietas labā. «Viss plūst un mainās. Pēc ziemas nāk pavasaris.. Arī tautas mainās un transformējas, uz drupām veidojas jaunas tautas. Tā tas ir bijis vēsturē,» filozofiski izteicās Kaktiņš.

Jau vēstīts, ka tautas skaitīšanā 2011.gadā Latvijā saskaitīti 2 067 887 iedzīvotāji, kas ir par 309 tūkstošiem jeb 13% mazāk nekā iepriekšējā tautas skaitīšanā 2000.gadā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes provizoriskie dati.

Visvairāk iedzīvotāju skaits samazinājies Latgalē – par 21,1% un Vidzemē – par 17,5%. Savukārt Pierīgas reģionā iedzīvotāju skaits pieaudzis par 3,2%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu