Āboltiņa: tautas skaitīšanas dati iepriecinošāki, nekā gaidīts

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V) ir gandarīta, ka tautas skaitīšanas provizoriskie dati ir optimistiskāki, nekā tika gaidīts.

Jāpievērš uzmanība demogrāfijai

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka būtiski pievērst uzmanību demogrāfijai, lai Latvijā dzimtu vairāk bērnu, un ekonomikas attīstībai, lai mazāks skaits cilvēku pamestu valsti.

Demogrāfs Ilmārs Mežs uzskata, ka tautas skaitīšanas rezultāti atklāj sliktāku situāciju, nekā bija domāts, jo bērnu skaits esot vismaz divreiz mazāks par pensionāru skaitu.

Latvijā saskaitīti 2 067 887 iedzīvotāju

Kā ziņots, Latvijas iedzīvotāju skaits 2011.gada 1.martā bija 2 067 887, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) 2011.gadā veiktās tautas skaitīšanas provizoriskie dati.

Latvijas iedzīvotāju skaits kopš 2000.gada tautas skaitīšanas samazinājies par 13% jeb aptuveni 309 000 cilvēku. Iepriekšējā - 2000.gada - tautas skaitīšanā Latvijā tika reģistrēti 2 377 385 iedzīvotāji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu