Sprieduma izpildei Talsu traģēdijas lietā piešķir Ls 10 000

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valdība otrdien piešķīra 10 tūkstošus latu tiesas sprieduma izpildei Talsu traģēdijas lietā.

No līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirti 10 336 lati, lai izpildītu Augstākās tiesas (AT) Civillietu tiesu palātas 2010.gada 25.marta spriedumu.

Iekšlietu ministrija (IeM) informējusi, ka pērn 7.decembrī AT Senāta sēdē tika izskatīta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) kasācijas sūdzība un Mārtiņa Bites iesniegtā pretsūdzība.

AT Senāts nosprieda Civillietu palātas 2010.gada 25.marta spriedumu atstāt negrozītu, VUGD kasācijas sūdzību un Bites pretsūdzību noraidīt. Vienlaikus atstāts spēkā spriedums, kas paredz Bites prasību apmierināt daļēji un piedzīt par labu Bitem no Latvijas valsts zaudējuma atlīdzību 335,60 latu, atlīdzību par morālo kaitējumu 10 000 latu, bet pārējā daļā prasību noraidīt. Vienlaicīgi nolemts no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta piedzīt tiesas izdevumus 342,76 latu apmērā.

Spriedums nav pārsūdzams.

Tiesas izdevumus VUGD segs no saviem līdzekļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu