Vai par TV un radio būs jāmaksā?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Joprojām aktuāls ir jautājums par sabiedrisko mediju abonentmaksām. Tā uzskata jaunais Latvijas radio vadītājs Jānis Siksnis. Viņš abonentmaksām saredz vairākas priekšrocības.

Jautāts, vai abonentmaksas vispār ir aktuālas, Siksnis šorīt intervijā Latvijas radio sacīja: «Manuprāt, tām ir jābūt aktuālām.

Es arī domāju, ka Eiropas labāko sabiedrisko mediju piemērs liecina, ka

labākais finansējuma avots ir abonentmaksas.

Jo tās, pirmkārt, rada pašam medijam stabilitātes sajūtu, jo ir zināms finansējuma apjoms, ar ko var rēķināties, un tas ir pietiekami liels.

No otras puses, medijs jūtās arī atbildīgs sabiedrības priekšā, kas par to maksā.

Cik es saprotu no politiķu puses, tad šobrīd - nedod Dievs kaut kādu nodokli, kā viņi saka, uzlikt iedzīvotājiem. Kaut kādā ziņā viņus var arī saprast.

Manuprāt, ja tagad tāpat finansējums nāk no valsts, kaut kur tas tiek sadalīts, un

varbūt tomēr ir vērts noteikt skaidrus spēles noteikumus

- jā, mēs maksājam pa tiešo.

Tās abonentmaksas lielums, protams, ir jāskatās."

Meklēs jaunu Ziņu dienesta vadītāju

Viņš arī izteica cerību, ka konkursam uz sabiedriskā radio Ziņu dienesta vadītāja amatu būs vairāk pretendentu nekā uz radio vadītāja posteni.

Tuvākajā laikā sāks skatīt konkursa nolikumu. Pagaidām Siksnis neredz ideālo kandidātu šim amatam.

Latvijas radio jauns vadītājs

Portāls TVNET jau ziņoja, ka vakar Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome par Latvijas radio vadītāju vienbalsīgi iecēla līdzšinējo Ziņu dienesta vadītāju Siksni, kurš pēc iepriekšējā radio ģenerāldirektora Dzintra Kolāta aiziešanas no amata pērnā gada rudenī jau pildīja šos pienākumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu