PSA koncerns atvērts alianses veidošanai ar citu ražotāju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Francijas lielākais autoražotājs «PSA Peugeot Citroen» ceturtdien paziņoja, ka varētu izveidot aliansi ar kādu citu autobūves kompāniju.

Uzņēmuma «Peugeot» un «Citroen» zīmolu vadītājs Frederiks Senžeūrs norādīja, ka pagaidām gan pārrunas ar kādu kompāniju nav sāktas un jebkurai nākotnes aliansei būtu jāatbilst «PSA Peugeot Citroen» stratēģijai, jārada reāla sadarbība un tā nedrīkstētu apdraudēt kompānijas neatkarību.

«Mēs esam visai atvērti, ja vien tiek ievēroti šie nosacījumi,» sacīja Senžeūrs.

Arī Itālijas autobūves uzņēmuma «Fiat» vadītājs Serdžo Markione šonedēļ Detroitas autoizstādē paziņoja, ka viņa kompānija ir atvērta idejām apvienoties ar vēl kādu autoražotāju, lai samazinātu izmaksas.

Markione tikās ar «PSA Peugeot Citroen» direktoru Filipu Varinu un daļa novērotāju to uzskatīja par iespējamu ievadu abu kompāniju sadarbībai.

Tikmēr «PSA Peugeot-Citroen» ceturtdien pavēstīja, ka pērn pārdevis 3,5 miljonus automašīnu, kas ir par 1,5% mazāk nekā 2010.gadā.

Pārdošanas apjoma kritums galvenokārt tiek skaidrots ar zemo pieprasījumu Eiropā.

Kompānija prognozē, ka automašīnu tirdzniecība Eiropā saruks arī šogad, taču turpinās palielināties Latīņamerikā, Ķīnā un Krievijā.

Savukārt oktobrī «PSA Peugeot Citroen» prezentēja 800 miljonu eiro (562,2 miljonu latu) vērtu izmaksu samazināšanas programmu 2012.gadam, kas varētu paredzēt darba vietu likvidēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu