PSA koncerns modernizē savus mazākos auto

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas PSA koncerna un japāņu Toyota kopdarba rezultāts ir Toyota Aygo, Citroen C1 un Peugeot 107, kas pieejami kopš 2005. gada un kam nupat veikta ārējā dizaina, interjera un arī tehnikas modernizācija.

Kamēr japāņu preses dienests klusē, tikmēr franči apgrozībā laiduši jauno modeļu fotogrāfijas kuplā skaitā, kā arī galvenos, potenciālos pircējus interesējošos datus par automobiļiem.

Citroen C1 ir 3,44 metrus garš un jau no tirdzniecības sākuma šā gada vasarā būs pieejams gan trīs, gan piecu durvju versijās. Būdams mazākais automobilis Citroen piedāvājumā, C1 neizceļas arī lielu ietilpību, taču ikdienā nepieciešamākās lietas 139 litrus lielajā bagāžniekā (to var palielināt līdz 700 litriem, nolaižot aizmugurējo atzveltni) varēs iekraut.

Peugeot 107
Peugeot 107 Foto: Peugeot

Salonā, kur ērti jutīšoties četri pieaugušie, modernizētajos modeļos varēs sastapt jaunus auduma apdares materiālus, jauna dizaina sporta stūri un ātrumpārslēgu. Tāpat prasīgāks C1 pircējs varēs pasūtīt auto ar ādas/Alkantaras apdari.

Ārējā dizaina izmaiņas ir redzamas gan priekšpusē, kur ir citādāka dizaina lukturu bloki un LED dienas gaitas lampas, gan arī aizmugurē. Pēc modernizācijas C1 ir arī plašāka virsbūves krāsu izvēle.

Peugeot 107
Peugeot 107 Foto: Peugeot

Tehniskā ziņā galvenais jaunums ir 1 litra trīs cilindru motors, kurš ir pirmais benzīnnieks franču ražotāja saimē ar CO2 izmešu līmeni zem 100 g/km (99 g/km). Motors attīsta 68 zirgspēkus un 93 Nm, un kombinācijā ar piecu pakāpju manuālo pārnesumkārbu vidēji patērē 4,3 litrus uz 100 kilometriem. Otra opcija ir elektroniski vadāma automātiskā pārnesumkārba ar pārslēgiem pie stūres, taču ar šādu aprīkojumu C1 kļūst mazāk ekonomisks - patēriņš pieaug līdz 4,5 l/100 km, bet CO2 izmeši sasniedz 104 g/km.

Kāda ir C1 dinamika, pagaidām netiek precizēts, taču par centimetru īsākais Peugeot 107, būdams identiski motorizēts, spēj 100 km/h sasniegt 12,3 (manuālā kārba) vai 14 sekundēs (automāts). Auto maksimālais ātrums ir 157 kilometri stundā.

Ja ar to ir par maz, tad mazliet jāpagaida, jo pēc kāda laika mazos auto varēs iegādāties arī ar 86 zirgspēku 1,2 litru benzīna motoru. Tas ēdīs vairāk, taču tai pašā laikā nodrošinās arī labāku dinamiku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu