Arī pats Zikovs tiesā uzdod jautājumus lieciniekiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Par 2011.gada februārī kinoteātrī «Citadele» izdarīto Aigara Egles slepkavību apsūdzētais Nikolajs Zikovs labprāt izmanto savas likumā paredzētās tiesības un Rīgas apgabaltiesā uzdod dažādus precizējošus jautājumus uzaicinātajiem lieciniekiem, novēroja aģentūra LETA.

Zikovs liecinieku iztaujāšanā ar saviem jautājumiem piedalījās gan vakar, gan šodien notikušajās tiesas sēdēs. Vairākiem lieciniekiem apsūdzētais vaicāja, vai tieši viņa uzvedība ir traucējusi skatīties filmu «Melnais gulbis» un vai seansa laikā našķus ir ēdis vēl kāds kinoteātra apmeklētājs.

Tiesnese ļauj neatbildēt

Uz vairākiem Zikova uzdotajiem jautājumiem tiesnese Inese Laura Zemīte ļāva lieciniekiem neatbildēt, norādot, ka tie nav uzdoti jautājuma formā, ir pārāk nekonkrēti vai arī neattiecas uz izskatāmo lietu, tomēr pēc tam apsūdzētais šos jautājumus pārformulēja un uzdeva vēlreiz.

Uz šodien notikušo tiesas sēdi bija aicināti pieci liecinieki, un visi ieradās. Kā pirmā liecināja mediķe Inese, kura 2011.gada 19.februārī uz kinoteātri «Citadele» filmu «Melnais gulbis» bija ieradusies noskatīties kopā ar draudzeni Ievu.

Liecinieki pārmet Zikovam nepieņemamu uzvešanos kino laikā

Inese pastāstīja, ka abas ar draudzeni apsēdušās kinozāles pēdējā rindā, bet no viņām pa kreisi sēdošais cilvēks, kā vēlāk izrādījās - Zikovs -, diezgan skaļi kaut ko ēdis. «Man liekas, ka viņš ieradās vēlāk, bet es varu kļūdīties,» šodien tiesā sacīja lieciniece.

Kāda sieviete krieviski aizrādījusi skaļajam ēdājam, uz ko vīrietis rupji atbildējis, lai viņa aizveras. Arī pēc tam Zikovs turpināja skaļi uzvesties, it kā pārējie zālē esošie cilvēki viņam būtu vienaldzīgi, liecināja Inese.

Ineses draudzene Ieva šodien tiesā apstiprināja, ka Zikovs ieradies uz filmu ar nokavēšanos un apsēdies otrajā vietā pa kreisi no viņas. Starp Ievu un Zikovu sēdējusi Zikova draudzene, ar kuru viņš atnācis uz filmu kopā. Seansa laikā Zikovs esot kaut ko skaļi čaukstinājis. «Manā izpratnē tas bija popkorna papīrs,» precizēja lieciniece.

Pirmo reizi Zikovam krieviski aizrādījusi kāda divas rindas zemāk sēdoša sieviete. Otro reizi diezgan ilgu aizrādījumu čaukstinātājs saņēmis no vienu rindu zemāk sēdošas gados vecākas kundzes, kura viņam ieteikusi labāk iet uz «bojeviku», nevis uz tādu filmu kā «Melnais gulbis». Tad Zikovam aizrādījuši arī citi. Ieva pamanījusi, ka no apsūdzētā kāds paņem popkorna paku un noliek to uz viņam priekšā esošās brīvās sēdvietas.

Kā ziņots, Zikovs tiek apsūdzēts pēc Krimināllikuma 117.panta 3.punkta par slepkavību, ja tā izdarīta vairāku personu dzīvībai bīstamā veidā. Par to var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem, piemērojot policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem un konfiscējot mantu.

Pats Zikovs savu vainu prokuratūras celtajā apsūdzībā noliedz, taču vienlaikus atzīst, ka vairāki tur norādītie fakti atbilst patiesībai. Viņa advokāts Armands Šūmanis uzskata, ka Zikova darbības nav pareizi kvalificētas, proti, apsūdzētais neesot izdarījis slepkavību pastiprinošos apstākļos.

Krimināllikums paredz daudz un dažādus veidus, kā cilvēks var tikt nonāvēts, vakar tiesas sēdes pārtraukumā žurnālistiem sacīja advokāts. Viņš atturējās minēt konkrētu kvalifikāciju, kāda aizstāvības skatījumā būtu atbilstoša Zikova nodarījumam.

2011.gada 19.februārī Rīgā, «Forum Cinemas» kinoteātrī «Citadele» filmas «Melnais gulbis» seansa beigās kinozālē tika nošauts 1968.gadā dzimušais bankas «Citadele» augsta līmeņa darbinieks, četru bērnu tēvs Egle. Tūliņ pēc notikušā aizdomās par šo slepkavību policija aizturēja 1983.gadā dzimušo juristu Zikovu. Vēlāk tiesa kā drošības līdzekli šim vīrietim piemēroja apcietinājumu, kurā viņš atrodas joprojām.

Egle tika nošauts nepilngadīgās meitas acu priekšā pēc tam, kad viņš netālu sēdošajam Zikovam aizrādīja par nepiedienīgi skaļu uzvešanos filmas laikā.

Pēc aculiecinieku stāstītā, Zikovs filmas «Melnais gulbis» seansa laikā uzvedies nepieklājīgi - izteicis skaļus komentārus, čabinājis uzkodu turzu un nekādi nav reaģējis uz pārējo skatītāju aizrādījumiem. Seansa beigās, kad uz ekrāna jau rādīti titri un skatītāji devušies prom, starp Egli un rindu augstāk sēdošo Zikovu notikusi vārdu apmaiņa. Tad Zikovs izvilcis ieroci un vairākas reizes izšāvis Egles virzienā, viņu nogalinot. Iespējamo slepkavu aizturējuši citi kino apmeklētāji, kad vīrietis mēģinājis pamest zāli. Vēlāk viņš nodots Valsts policijas darbiniekiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu