Jaunalksne no valsts piedzen 100 243 latus (216)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas apgabaltiesa šodien daļēji apmierināja LTV žurnālistes Ilzes Jaunalksnes prasību pret Finanšu policiju, piedzenot viņai par labu kā morālo kaitējumu 100 243 latus. Spriedums pārsūdzams 20 dienu laikā no 9. marta.

9. martā būs pieejams pilns tiesas spriedums.

Tiesas sēdē tika konstatēts, ka Valsts ieņēmumu dienests ir noklausījies Ilzes Jaunalksnes darba un personīgās telefona sarunas. Tiesa arī konstatējusi, ka telefonsarunas parādījušās publiskajā telpā, taču atbildētājs (VID) nav spējis paskaidrot, kāpēc tas noticis. Līdz pat tiesas sēdei un tās laikā atbildētājs nav arī iesniedzis nevienu pierādījumu, kas pamatotu viņa argumentus, šodien ziņo Latvijas radio.

Lieta skatīta tiesā bez otra atbildētāja - Finanšu ministrijas pārstāvja klātbūtnes.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vaina žurnālistes Ilzes Jaunalksnes telefona sarunu publiskošanā nav pierādīta, un tādēļ VID šodien pasludināto spriedumu viņas prasības lietā pārsūdzēs, aģentūrai LETA sacīja VID ģenerāldirektors Dzintars Jakāns.

Jakāns gan piebilda, ka vispirms būtu jāiepazīstas ar sprieduma motīviem, taču jau patlaban zināms, ka tas tiks pārsūdzēts.

Uz jautājumu, vai viņš ir pārliecināts, ka VID Finanšu policija (FP) ir darījusi visu, lai nodrošinātu noklausīto sarunu saglabāšanu noslēpumā, Jakāns pauda uzskatu, ka FP ir rīkojusies tāpat kā citos gadījumos.

Atgādinām, ka Jaunalksne par privātās dzīves aizskārumu un morālo kaitējumu no VID un tā pakļautībā esošās Finanšu policijas pārvaldes vēlējās piedzīt 300 000 latu. VID pārstāvji tiesā iepriekš pauda neizpratni, kāpēc Jaunalksne izvirzījusi prasību pret viņiem, viņuprāt, par vainīgajiem jāuzskata tie masu mediji, kas publicēja minētās sarunas. Savukārt Jaunalksnes advokāts Aldis Gobzems uzskata, ka VID bija jāgādā, lai sarunas nenonāktu publiskajā telpā, ziņo Latvijas radio.

Komentāri (216)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu