Krievijas tiesa atzīst par pamatotu Hodorkovska sūdzību

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Cietumā ieslodzītais kādreizējais naftas magnāts Mihails Hodorkovskis, ceturtdien izcīnījis nelielu uzvaru pār varas iestādēm, kad Krievijas Augstākā tiesa viņam atļāva jebkurā laikā tikties ar advokātiem, ziņo aģentūra "Interfax".

Tiesa atzina par spēkā neesošu likuma pantu, kas aizliedz tikšanos ar advokātiem darba laikā.

Šādu normu īpaši pret Hodorkovski iestrādāja Krasnokamenskas cietuma administrācija Austrumsibīrijā, kur kādreizējais naftas magnāts izcieš sodu par krāpšanu un izvairīšanos no nodokļu maksāšanas.

Šomēnes Hodorkovska advokāti izcīnīja uzvaru viņa labā, attiesājot cietuma piespriesto sodu par to, ka bez uzraudzības atstāta šujmašīna, kuras ieslodzītie izmanto cimdu šūšanai.

Naftas giganta "Jukos" dibinātājs Hodorkovskis, kurš reiz bija Krievijas bagātākais cilvēks, tika notiesāts pagājušajā gadā. Tiek uzskatīts, ka prāvai bija politiski motīvi, jo Hodorkovskis bija pazīstams kā Kremļa oponents.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu