Labākais auto "Top Gear" vērtējumā - "Jaguar XK"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušā gada nogalē Londonā notika "Top Gear 2006" apbalvošanas ceremonija, kuras laikā automašīnas "Jaguar" modelim XK tika piešķirti divi tituli: "Gada auto" un "Gada GT". Tā ir pirmā reize Jaguar vēsturē, kad modelis saņem Lielbritānijā pirktākā auto nozares žurnāla augsto novērtējumu. Balvas uzvarētājiem pasniedza BBC izveidotā TV raidījuma "Top Gear" vadītājs Džeremijs Klārksons.

Pamatojot savu izvēli, žurnāla "Top Gear" redaktors Maikls Hārvejs paskaidroja: "Uzskatām, ka brīnišķais spēkrats savu godalgu ir godam nopelnījis. Tā skaistumu tagad jau atzīst katrs, turklāt Grand Tourismo automašīnām tas palīdzējis atgūt agrāko slavu. Mēs pat domājam, ir pierādījies - neviens tā saukto luksusa automašīnu ražotājs nevar iztikt bez prasmes sabalansēt piekares īpašības un vadāmību."

Savukārt "Top Gear" ASV izdevuma redaktors Džeimijs Kitmens norādīja: "Tas ir labākais "Jaguar" auto pēdējo 40 gadu laikā. Ar modeli XK marka "Jaguar" ir pārliecinoši pierādījusi, ka tās automašīnu konstrukcija ir ārkārtīgi moderna, tomēr izstrādāšanas gaitā tā nezaudē ne kripatiņas no agrākās pieredzes, kas padarījusi "Jaguar" automašīnas tik lieliskas."

Saņemot titulu "Gada auto", "Jaguar" dizaina nodaļas vadītājs Īans Kalums sacīja: "Man kā vienam no "Jaguar" pārstāvjiem ir liels gods saņemt šo apbalvojumu par modeļa XK augstajiem panākumiem. Visa mūsu komanda to uztveram kā augstu atzinību no īsteniem šīs nozares entuziastiem, un lepojos ar ikvienu no "Jaguar" darbiniekiem, kuri pielikuši pūles šā unikālā modeļa panākumu kaldināšanā."

Šogad Lielbritānijā jaunu "Jaguar" modeli XK iegādājušies vairāk nekā 2000 cilvēku, bet dīleri jau saņēmuši vairāk nekā 800 pasūtījumu no pircējiem, kuri vēlas iegādāties modeli XKR ar turbopūti, kas salonos parādījās tikai pagājušā gada novembra beigās. Visā pasaulē firma "Jaguar" kopš modeļa XK prezentācijas pirmās dienas pārdevusi vairāk nekā 10 000 šo auto eksemplāru un saņēmusi jau 1500 modeļa XKR pasūtījumu.

2006. gadā "Jaguar XK" ieguvis vairākus titulus, piemēram: "Aizraujošākais 2006. gadā prezentētais auto", žurnāla "What Car?" titulu "Gada auto", "Auto Express New Car Honours 2006" piešķirtais tituls "Labākā kupeja", kā arī "Scottish Car of the Year 2006" un "UK TV People’s Car of the Year 2006".

"Jaguar XK" atzinību guvis arī pārējā Eiropā, piemēram, kabrioleta versija ieguvusi titulu "Austrijas Gada auto", savukārt Spānijas populārākais sieviešu žurnāls "Telva" nosaucis automašīnu par "Elegantāko gada auto". Vēl citas uzslavas spēkratam tikušas par izcilu drošības aprīkojumu un par sasniegumiem satiksmes drošībā, kas piešķirts autobūvētāju kategorijā, tādējādi iegūstot prinča Maikla balvu par drošību un Pasaules satiksmes drošības simpozija apbalvojumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu