Ātrākais rodsters pasaulē - "Pagani Zonda F" (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Itāļu superauto ražotājs "Pagani" Ženēvas auto izstādē pasauli iepazīstinās ar jaunāko sava modeļa "Zonda" versiju - "Pagani Zonda Roadster F".

Jaunais auto tiks piedāvāts divās modifikācijās - parastajā un "Clubsport", kas viena no otras atšķirsies ar uzstādītā 12 cilindru motora jaudu un aprīkojumu.

Abiem automobiļiem ir vidū iebūvēts "Mercedes-Benz AMG" 7,3 litru V12 atmosfēriskais dzinējs, kas bāzes versijā attīsta 602 ZS un 760 Nm, savukārt "Clubsport" versijā - 650 ZS un 780 Nm, kas caur sešu pakāpju manuālo transmisiju tiek novadīti aizmugurējiem riteņiem. Saskaņā ar "Pagani" informāciju 1230 kg smagā rodstera paātrinājums līdz 100 km/h aizņem 3,6 sekundes, bet pēc 9,8 sekundēm jau ir sasniegta 200 km/h robeža.

"Clubsport" versijas maksimālais ātrums pārsniedz 345 kilometrus stundā, un pēc "Pagani" speciālistu domām tas konkrēto rodsteru droši ļauj uzskatīt par ātrāko vaļējo sērijveida automobili pasaulē.

Pagani daudz domājuši arī par auto stabilitāti, braucot lielā ātrumā, tādēļ tam ir ne tikai liela izmēra riepas (255/35 R19 - priekšā, 335/30 R20 - aizmugurē), kam ir liels saķeres laukums ar ceļa segumu, bet arī uzlabota aerodinamika, kas "Clubsport" versijai pie 300 km/h nodrošina aptuveni 600 kilogramu piespiedošo spēku.

Var atzīmēt, ka, iegādājoties "Zonda F", iespējams pasūtīt arī tā saukto komforta paketi. Tajā ietilpst gan gaisa kondicionētājs, gan pēdējās paaudzes audiosistēma un citi labumi, tostarp arī keramiskie bremžu diski, taču jāatzīmē, ka, atskaitot bremžu diskus, tas viss nozīmē papildu kilogramus un līdz ar to arī dinamikas rādītāju pasliktināšanos.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu