Neo satuvina Naglu un Poikānu (45)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Žurnāliste Ilze Nagla pārbaudījusi savu datoru, ko tai paņēma dzīvokļa kratīšanas laikā tā dēvētajā Neo lietā. Žurnāliste kopā ar speciālistiem pārliecinājusies, ka izmeklētāji datorā nav atstājuši "nekādus jaunumus". Ar konsultācijām par datora pārbaudīšanu, programmām un datu aizsardzību viņai palīdzējis arī par Neo dēvētais Ilmārs Poikāns.

Nagla portālam TVNET pastāstīja, ka kopš Neo publiskas atklāšanas viņa un Poikāns tikušies vairākkārt - gan masu medijos, gan personīgi. Poikāns, būdams labs informāciju tehnoloģiju speciālists, palīdzējis Naglai ar padomiem datoru lietās.  

Lūgta raksturot abu pēdējā laikā ļoti slaveno cilvēku attiecības,

žurnāliste Poikānu nodēvēja par "labu paziņu" un "bijušo kolēģi".

Viņa atzina, ka pēdējā laika spraigie notikumi saistībā ar izmeklēšanu Neo lietā viņus abus satuvinājuši. Taču žurnāliste atturējās viņu nosaukt par draugu, jo to loks viņai esot šaurs un ierobežots.

Vai sadarbosies arī turpmāk?

Jautāta, vai viņa un Poikāns varētu sadarboties arī citās lietās turpmāk, Nagla atzina, ka vispirms jāsagaida, kā attīstīsies un beigsies Neo lieta.

Poikāns esot nobažījies par žurnālistu nezināšanu saistībā ar pietiekamu datoru un informācijas avotu aizsardzību, un tādēļ varētu kaut ko darīt lietas labā. Pēc Naglas teiktā, tas būtu labs ieguvums žurnālistiem.

Naglas dzīvokļa kratīšanas laikā izņemtā un tagad atgūtā datora cietais disks formatēts vairākas reizes. Patlaban datoram viss ir kārtībā un tas darbojas. 

Nogaida, kā Neo lieta attīstīsies

Tagad Nagla gaida, kamēr izmeklētāji iepazīsies ar viņas datorā esošo informāciju, ko viņi nokopējuši. Viņas statuss Neo lietā joprojām nav mainīts - viņa ir lieciniece. Tāpat žurnāliste nav guvusi apstiprinājumu baumām, ka informācija no viņas datora klejotu apkārt.

Tiesā iesniegta viņas prasība par dzīvokļa kratīšanu. Tāpat šo lietu pēta Tiesībsarga birojs.

Portāls TVNET jau vēstīja, ka ar vērienīgo datu noplūdi no Valsts ieņēmumu dienesta saistītais Neo izrādījies datorspeciālists Poikāns. Saistībā ar Neo lietu izmeklētāji veica kratīšanu arī žurnālistes Naglas dzīvoklī. Iekšlietu ministre izteikusies, ka policija pārbauda, kurš ir Neo - žurnāliste vai Poikāns. Savukārt Nagla šādus izteikumus noliedza un dēvēja par "pilnīgām muļķībām". Arī Poikāns ir atzinies, ka ir Neo.

Komentāri (45)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu