Mašīnīte (ne)priecāsies par kontrabandas degvielu (247)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Snapshots

Kontrabandas degvielu savā automašīnā būtu gatava liet teju puse autovadītāju. Tā noskaidrots portāla TVNET un "Snapshots" aptaujā. Turklāt vairums šo braucēju uzskata, ka nelegālā degviela ir tādas pašas kvalitātes kā likumīgajās degvielas uzpildes stacijās nopērkamā. Vai tiešām?

Par likumīgi un nelikumīgi nopērkamās degvielas vienādo kvalitāti, pēc aptaujas datiem, ir pārliecināti 36% autovadītāju. Turklāt vīriešos šāda pārliecība ir izteiktāka nekā sievietēs. 40% vīriešu abu degvielu kvalitāti vērtējuši kā līdzīgu. Savukārt sieviešu vidū šāda pārliecība ir tikai 34% aptaujāto.

Par nelegālās degvielas kvalitāti vairāk pārliecināti ir lauku iedzīvotāji

- teju puse jeb 47% laucinieku ir šāda pārliecība. Piesardzīgāki ir Rīgā un citās pilsētās dzīvojošie. Piemēram, rīdzinieku vidū tikai 32% autovadītāju ir pārliecināti, ka nelegālās degvielas kvalitāte ir tāda pati kā legālās.

Nelegālo degvielu par tikpat kvalitatīvu kā legālo vairāk atzīst arī cilvēki ar zemākiem ienākumiem. Bagātākie ir skeptiskāki par kontrabandas degvielas kvalitāti.

Vēl par "kreisās" degvielas kvalitāti lielāka pārliecība ir latviešiem nekā krieviem.

Lietu nelegālo, ja būtu pārliecība par kvalitāti

Neliela daļa jeb 2% aptaujāto būtu gatavi nelegālo degvielu lietot, ja būtu droši par tās kvalitāti. „Jā, ja man būs pārliecība, ka degviela ir kvalitatīva," atzinis kāds aptaujātais. Līdzīgās domās bijis vēl kāds cilvēks:

Jā, ja kontrabandas degviela ir tikpat kvalitatīva kā legālā.

Arī cits autobraucējs atzinis, ka lietu savā automašīnā nelegālo degvielu, ja būtu pārliecība par tās kvalitāti: "Jā, ja zinātu 100%, ka tā ir kvalitatīva."

Par degvielas kvalitāti šaubījies arī cits aptaujātais: „Jautājums - cik nelegāla. Vai ir iespējams pārbaudīt kvalitāti, un atkarīgs, kas un no kurienes to pārdod."

Šaubās par kvalitāti

Aptaujas rezultāti liecina, ka 7% autovadītāju nelietu savā mašīnā nelegālo degvielu, jo viņus māc šaubas par šādas nezināmas izcelsmes degvielas kvalitāti.

"Nē, jo šī degviela nav droša un ir nezināmas izcelsmes," atzinis kāds braucējs. Uz slikto kontrabandas degvielas kvalitāti norādījis vēl kāds cits vadītājs:

Nē, jo domāju, ka nelegālai degvielai ir zema/zemāka kvalitāte. Kā arī neatbalstu nelegālas darbības.

Uz nelikumībām, lietojot šādu degvielu, norādījis arī kāds cits cilvēks, pavēstot, ka nelietu savā auto nelegālo degvielu, "jo nekad nevar būt pārliecināts par nelegālās degvielas kvalitāti, jo tā ir valsts krāpšana - ZAGŠANA - un es arī nezinu, kur iegādāties nelegālo degvielu, jo neesmu par to interesējusies.”

Daļai šoferu, domājot par degvielas pirkšanu, svarīgas arī automašīnas "sajūtas": "Nē, man neliekas, ka mana mašīnīte par to priecātos." Par mašīnu bažījās arī cits aptaujātais: „Nē, jo nevar zināt no kurienes degviela nākusi un kā ietekmēs automašīnu.”

Komentāri (247)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu