Premjers atklāj Latvijas paviljonu "World Expo", lido vēja tunelī (128)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Šanhajā tika atklāts starptautiskās izstādes "World Expo 2010" Latvijas paviljons. Pasākumā piedalījās arī ministru prezidents Valdis Dombrovskis, kurš personīgi izmēģināja centrālo paviljona ekspozīciju - vertikālo vēja tuneli.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Šanhajā premjers ieradās šodien ap plkst. 15 pēc Latvijas laika. Atklāšanā piedalījās arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols.

Kā ziņo Ministru kabineta mājaslapa, vizītes ietvaros premjers šodien tikās arī ar Ķīnas Tautas Republikas Tautas kongresa priekšsēdētāju Vu Banguo, kurš informēja Dombrovski par aktualitātēm Ķīnā, pārrunājot sāktās zemes reformas un citus jautājumus.

Abas amatpersonas tikšanās ietvaros atskatījās uz Latvijas un Ķīnas attiecību vēsturi un pārrunāja abu valstu turpmākās sadarbības iespējas. Dombrovskis izteica atzinību par Ķīnas iniciatīvu pastiprināt dialogu ar Eiropas politiskajām partijām.

Latvijas paviljona būvniecība ieilgst

Ķīnas apakšuzņēmējiem paviljona iekārtošanu vajadzējis beigt jau svētdien, tomēr tā ieilga, un naktī no pirmdienas uz otrdienu no paviljona tika izvesti atlikušie būvgruži, lai testa režīmā varētu uzņemt pirmos apmeklētājus. Plānots, ka apmeklētāji to varēs izmantot, sākot ar ceturtdienu.

Uz jautājumu, vai valsts vērsusi pret "Aerodium" soda sankcijas paviljona atvēršanas kavēšanās dēļ, Egle atbild, ka nekādas oficiālas ziņas nav saņemtas. Tāpat viņš uzsver, ka laika grafika neievērošana nav notikusi "Aerodium" nepareizas darbības vai bezdarbības dēļ. "Citas valstis izstādei gatavojās gadiem ilgi, bet līgums ar mums tika parakstīts tikai pērn 13.novembrī, savukārt pirmā finansējuma daļa tika saņemta šā gada janvāra beigās," norāda SIA "Aerodium" komunikāciju vadītājs Ansis Egle.

LIAA noslēgusi līgumu ar SIA "Aerodium" 2,55 miljonu latu vērtībā par vertikālā vēja tuneļa būvi un Latvijas paviljona izveidi starptautiskajā izstādē "World Expo 2010". "Aerodium" tiek uzticēta visa atbildība par paviljona uzbūvēšanu, uzturēšanu un nojaukšanu.

Komentāri (128)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu