Nagla joprojām nav atguvusi datoru (42)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Kaut arī kopš žurnālistes Ilzes Naglas dzīvokļa kratīšanas Neo lietā pagājusi vairāk nekā nedēļa, viņa joprojām nav atguvusi savas lietas.

Nagla sarunā ar portālu TVNET pastāstīja, ka izmeklētāji viņas mantas sola atdot "tūlīt, tūlīt", taču tā joprojām nenotiek.

Katru dienu ņemu līdzi datora somu cerībā, ka varbūt šodien paveiksies.

Trešdien izmeklētāji solījuši, ka žurnālistei mantas varētu atdot, iespējams, ceturtdien.

Jautāta par izskanējušo informāciju saistībā ar iespējamo žurnālistu telefonsarunu noklausīšanos Neo lietā, Nagla atzina, ka viņai nav konkrētu faktu, taču esot netiešas pazīmes, ka tā varētu būt. Žurnāliste norādīja, ka ar aizdomām negrib mētāties un arī Iekšlietu ministrijas pārstāvji teikuši, ka tā nav.

Nav gūts arī apstiprinājums, ka informācija no viņas datu nesējiem, kurus policijas pārstāvji kratīšanas laikā paņēma, būtu noplūdusi un klejotu apkārt.

Neo lietā krata žurnālisti

Portāls TVNET jau vēstīja, ka 11.maija vakarā pie Naglas dzīvoklī ieradās vairāki policijas pārstāvji un veica kratīšanu. Pēc tās Nagla palika bez datora, ārējā cietā diska, flash atmiņas un vēl dažām lietām. Saistībā ar šo kratīšanu sabiedrībā kļuva aktuāls jautājums par žurnālistu un viņu informācijas avotu aizsardzību. Savukārt iekšlietu ministre Linda Mūrniece atzina, ka policija pārbauda, vai Neo ir Nagla vai Ilmārs Poikāns.

Komentāri (42)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu