Gaujas nacionālā parka teritorijā atrod zemē izlietus naftas produktus (20)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Aizvadītās nedēļas otrajā pusē Gaujas nacionālā parka teritorijā, Inčukalna pagasta apdzīvotās vietas "Gauja" apkārtnē, atklāti zemē izlieti eļļaini naftas produkti, liecina Dabas aizsardzības pārvaldes mājaslapā publicētā informācija.

Vienā no vietām izlieti aptuveni pieci kubikmetri, otrā - divi līdz trīs kubikmetri vēl pagaidām nenoskaidrotas šķidras eļļainas vielas.

Pēc Inčukalna novada domes sniegtās informācijas par dabai nodarīto kaitējumu, Dabas aizsardzības pārvaldes Gaujas nacionālā parka administrācijas vides inspektori devās uz notikuma vietu izvērtēt situāciju. Uz notikuma vietu ieradās arī Inčukalna novada domes, Valsts policijas un Valsts vides dienesta (VVD) pārstāvji. Patlaban VVD, sadarbojoties ar Valsts policiju, sācis lietas izmeklēšanu un vainīgā noskaidrošanu.

Dabas aizsardzības pārvaldes Gaujas nacionālā parka administrācijas vides inspektori izsaka nožēlu par šādu bezatbildīgu cilvēku rīcību, atbrīvojoties no bīstamiem atkritumiem, atstājot tos dabā, jo sevišķi īpaši aizsargājamā dabas teritorijā, kas izveidota, ar mērķi vairot dabas daudzveidību tajā un rosina, pirms rīkoties tik bezatbildīgi, apdomāt sekas, jo šāda veida atkritumu izgāšana dabā ir nopietns pārkāpums.

Šādu atkritumu savākšanu var veikt tikai licencētas firmas, un tas ir ļoti dārgs maksas pakalpojums, norāda Dabas aizsardzības pārvalde.

Dabas aizsardzības pārvaldes Gaujas nacionālā parka administrācija aicina iedzīvotājus būt atsaucīgiem un par kaitējumiem dabai Gaujas nacionālā parka teritorijā ziņot administrācijas darbiniekiem, lai pēc iespējas ātrāk būtu iespējams sākt izmeklēšanu un kaitējumu novēršanu.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu