"Kreisā" degviela kārdina katru otro šoferi (163)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Snapshots

"Esmu gatavs savā automašīnā pildīt kontrabandas degvielu," atzīst teju katrs otrais autovadītājs. Portāla TVNET un "Snapshots" aptaujā noskaidrots, ka nelegālo degvielu savā automašīnā būtu gatava liet gandrīz puse jeb 47% šoferu.

Savā automobilī nelegālo degvielu vairāk lietu vīrieši (51%), lauku iedzīvotāji (60%) un cilvēki ar zemiem ikmēneša ienākumiem (53%).

Turklāt lielākā daļa autobraucēju, kas šādu degvielu gatavi liet savā automašīnā, ir pārliecināti, ka tā ir tieši tādas pašas kvalitātes kā legāli nopērkamā degviela (36%).

Savukārt 6% šoferu dotu zaļo gaismu kontrabandas degvielai, jo viņu automobilis ir vecs un tā nav žēl.

Turklāt nelegālās degvielas atbalstītāju vidū ir arī tādi braucēji, kuri izmanto uzņēmuma auto un tādēļ par to neuztrauktos.

Neliela daļa jeb 3% autovadītāju uzsvēra, ka visu nosaka cena – nelegālā degviela ir ievērojami lētāka un tādēļ to varētu izvēlēties. Daži pat par šo degvielu zināja daudz teikt.

Visu nosaka cena

"Ja ir iespēja dabūt to daudz lētāk, tad noteikti jā, nesaskatu jēgu maksāt nodokļus, kamēr neredzu normālas lietas, kur tie tiktu izlietoti," kāds braucējs atzina.

Līdzīgās domās bija kāds cits cilvēks: "Jā, jo nelegālā degviela ir krietni lētāka, tas nekas, ka nedaudz vairāk satur sēru, taču, to sajaucot zināmās attiecībās ar legālo degvielu un pievienojot attiecīgus komponentus, var iegūt labu degvielu par zemāku cenu, kā arī ir taču kaut kur pieejama arī marķētā degviela, un vai tad to nevar izmantot."

Par taupīšanu, lietojot nelegālo degvielu, domā arī kāds cits aptaujas dalībnieks: "Jā, jo tā mēs ietaupām naudas līdzekļus."

Vēl viens šoferis uzsvēra degvielas cenas nozīmi: "Jā, jo šobrīd galvenā ir cena. Tādi laiki. :(" Līdzīgu viedokli pauda arī kāds cits autobraucējs: "Jā, jo tas ir lētāk, parejas cenas ir nenormālas."

Lielākā daļa - pret nelegālo degvielu

Vienlaikus aptaujas dati liecina, ka lielākā daļa autobraucēju nebūtu gatavi izmantot nezināmas izcelsmes degvielu.

Tomēr daudzi nelietu savā auto nelegālo degvielu vien tādēļ, ka nezina, kur to iegādāties!

9% šoferu to nebūtu gatavi darīt, jo ir viņiem ir jauna automašīna.

Savukārt nedaudz mazāk - 7% braucēju - nelegālo degvielu nelietu savā automobilī tādēļ, ka šādas degvielas lietošanu uzskata par valsts apkrāpšanu.

Portāla TVNET un "Snapshots" interneta aptauja notika pagājušajā nedēļā, un tajā piedalījās nepilni 900 cilvēku.

Foto: Snapshots

Šoferi dos zaļo gaismu kontrabandas degvielai

Portāls TVNET jau vēstīja par iepriekšējo TVNET un "Snapshots" aptauju, kurā daļa šoferu atklāti atzina - ja degviela kļūs vēl dārgāka, viņi meklēs iespējas iegādāties kontrabandas degvielu. Kopumā 5% aptaujāto autovadītāju atklāja, ka, degvielai kļūstot vēl dārgākai, viņi neierobežotu braukšanu vai neizmantotu sabiedrisko transportu, bet gan meklētu citu izeju, piemēram, lētāku nelegālo degvielu.

Komentāri (163)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu