World Expo apmeklē krietni mazāk cilvēku nekā gaidīts (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šanhajas pasaules izstādes "World Expo 2010" apmeklētāju skaits atklāšanas nedēļas nogalē bija daudz mazāks par gaidīto, neraugoties uz garajām rindām pie ieejas plašajā teritorijā, liecina otrdien publiskotie oficiālie dati.

Sestdien, kas bija pirmā diena milzīgajā kultūras un tehnoloģiju izstādē, caur turniketiem izgāja 207 000 cilvēku, teikts "Expo" oficiālajā interneta vietnē, kaut gan amatpersonas apgalvoja, ka esot tikuši pārdoti vai izplatīti 500 000 biļešu.

Svētdien apmeklētāju bija mazliet vairāk - 215 000, bet pirmdien, kas ir valsts svētki Ķīnā, viņu skaits bija 193 000, teica izstādes organizētāji.

Viņi spriež, ka pasaules visu laiku lielāko izstādi turpmākajos sešos mēnešos apmeklēs 70 miljoni cilvēku jeb vidēji 380 000 apmeklētāju dienā.

Kaut gan lielākā daļa atklāšanas dienas biļešu netika izmantota, 40 000 ieejas biļešu Ķīnas paviljonā tika izpirktas piecās minūtēs pēc izstādes atvēršanas, bet pie ASV un Francijas paviljoniem apmeklētāji stāvēja rindā četras stundas.

Pēc Ķīnas paviljona vispopulārākie objekti atklāšanas nedēļas nogalē bija Šveices, Francijas, Vācijas, Spānijas, Lielbritānijas, Itālijas, Japānas un Dienvidkorejas paviljoni, stāsta organizētāji.

Rindas bija garas arī pirmdien, kad gaisa temperatūra sasniedza 30 grādus pēc Celsija skalas, taču tās virzījās uz priekšu gludi.

Pirms oficiālās atklāšanas 1.maijā aprīlī tika sarīkots sešu dienu izmēģinājuma laiks, kurā apmeklētāji sūdzējās par garajām rindām, gausajām drošības pārbaudēm un ierobežotām iespējām paēst par pieņemamām cenām, ziņo valsts mediji. Amatpersonas saka, ka esot veikti pasākumi, lai uzlabotu attiecīgo dienestu darbu.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu