Šanhajā ar krāšņu izrādi atklāj "World Expo" (25)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šanhajā piektdien vakarā ar krāšņu izrādi, pilsētas siluetu izgaismojot uguņošanai, vairāku pasaules valstu līderu klātbūtnē atklāta starptautiskā izstāde "World Expo 2010".

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Ideju, kultūras un tehnoloģiju skatē, kas ilgs sešus mēnešus, piedalās 189 valstis - no ASV līdz Ziemeļkorejai. Sagaidāms, ka to apmeklēs 70 miljoni viesu, to lielum lielais vairākums - ķīnieši.

""Expo 2010" tagad ir atklāta!" paziņoja Ķīnas prezidents Hu Dziņtao pēc tam, kad "Expo" kultūras centrā bija izskanējusi valsts himna un gliemežvāka formas hallē ienesti visu dalībvalstu karogi.

Atklāšanas ceremonijā ar serenādi uzstājās Honkongas kinozvaigzne Džekijs Čens, itāliešu tenors Andrea Bočelli dziedāja Pučīni operas "Turandota" āriju "Nessun Dorma". Ienesot pasākumā traģiskas nopietnības noskaņu, uz skatuves, ģērbti tibetiešu tautas tērpos, iznāca divi bāreņi, kas vecākus zaudējuši pirms divām nedēļām postošajā zemestrīcē Ķīnas ziemeļrietumos.

Ķīniešu pianists Lans Lans uzstājās kopā ar Soveto Gospeļu kori no Dienvidāfrikas. Augsto viesu vidū redzami arī Francijas un Dienvidkorejas prezidenti - Nikolā Sarkozī un Ļi Mjunbaks.

Trīsarpus kilometru garumā Šanhajas krastmalu apņēma uguņošanas, prožektoru gaismas kūļu un lāzerstaru daudzkrāsaina varavīksne. Ceremonijas noslēgumā, vienlaicīgi gaisā paceļoties strūklaku šaltīm, izšaujoties salūta raķetēm un zibsnījot lāzergaismām, skanēja Bēthovena "Oda priekam".

Kad sestdien "Expo" vārti tiks vērti vaļā apmeklētājiem, valstis un uzņēmumi centīsies viens otru pārspēt, piedāvājot pasaulei labāko, kas vien tiem ir.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu