Nekonstatē kontrolieru pārkāpumus incidentā ar pasažieri (24)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Uzņēmums "Rīgas satiksme" (RS) iekšējā pārbaudē par 2.aprīlī starp kontrolieriem un pasažieriem notikušo incidentu darbinieku pārkāpumus nav konstatējis un sodu iesaistītajiem nepiemēros.

Taču uzņēmums vajadzības gadījumā sniegs informāciju Valsts policijai, kas izmeklē šo gadījumu, sacīja RS runasvīrs Viktors Zaķis.

Viņš atgādināja, ka uzņēmuma vadība neilgi pēc notikušā pieņēmusi incidentā iesaistīto kontroles dienesta darbinieku paskaidrojumus. Kontrolieri pretēji kāda aculiecinieka paustajam nav norādījuši, ka būtu fiziski iespaidojuši agresīvo pasažieri. Arī plašsaziņas līdzekļu rīcībā nonākušajā aculiecinieka video nebija manāms, ka pasažieris būtu sists.

Uzņēmums neapšauba savu darbinieku liecības, taču uzticas Valsts policijai, kas izmeklē notikušo un nule sākusi kriminālprocesu.

Līdzīgus secinājumus kopā ar ierosinājumiem, kā nākotnē mazināt šādu incidentu iespējamību, RS nosūtījusi Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam ("Saskaņas centrs") un Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejai, informēja Zaķis.

Jau vēstīts, ka Valsts policija (VP) sākusi kriminālprocesu par plašu rezonansi izraisījušo gadījumu, kad kontrolieri 2.aprīlī Rīgā, Raiņa bulvārī, it kā nodarījuši miesas bojājumus kādam pasažierim.

VP Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai BNS pastāstīja, ka policijā tika saņemti iesniegumi gan no uzņēmuma "Rīgas satiksmes", gan it kā cietušā.

VP nolēmusi sākt kriminālprocesu pēc Krimināllikuma nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību. Kriminālprocess pagaidām sākts par faktu, un aizdomās turēto pagaidām arī nav.

Izmeklēšanas laikā policija cer iepazīties ar visiem uzņemtajiem videomateriāliem, kuros redzams konflikts.

Jau ziņots, ka internetā tika ievietots video fragments, kurā, pēc video autora vārdiem, redzams, ka "Rīgas satiksmes" kontroles dienesta darbinieki sit un spārda kādu bezbiļetnieku. Tas noticis 2.aprīlī gaišā dienas laikā pašā pilsētas centrā - Raiņa bulvārī. Sliktas kvalitātes video redzams, ka vairāki atstarojošās vestēs tērpti kontrolieri stāv apkārt zemē guļošam cilvēkam un cenšas viņu piecelt. Sišana nav redzama.

Pašvaldības policija gan iepriekš vēstīja, ka tajā dienā pašvaldības policija kopā ar "Rīgas satiksmes" kontrolieriem veikusi reidu. Īsi pirms plkst.20 reids beidzies, bet pašvaldības policisti busiņā Raiņa bulvārī vēl kārtojuši dokumentus pēdējam bezbiļetniekam.

Pie policistiem pienācis viens kontrolieris un informējis, ka turpat sabiedriskā transporta autobusā atrodoties agresīvs pasažieris. Starp pasažieri un kontroli bija izcēlušās domstarpības par dokumentu uzrādīšanu.

Divi policisti devušies uz autobusu, taču konflikts jau turpinājies uz ielas. Policisti agresīvo vīrieti lūguši nomierināties, taču viņš nav reaģējis, tāpēc nolemts uzlikt roku dzelžus. Vīrietis piecelts kājās un nomierinājies. Viņš aizvests uz turpat stāvošo policijas busiņu, kur pieņemti paskaidrojumi. Tad vīrietis, kuram nebija acīmredzamu miesas bojājumu, vien slapjas drēbes, aizvests mājās. Pret policistiem viņam neesot bijušas pretenzijas.

Uz notikušo asi reaģēja Rīgas mērs Nils Ušakovs, kurš pie sevis izsauca "Rīgas satiksmes" vadību. Tā paziņoja, ka lūgusi Valsts policiju izvērtēt šo incidentu.

Pēc šī video parādīšanās vairākos interneta portālos pasažieri un aculiecinieki aprakstījuši kontrolieru vardarbību.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu