Kirgizstānas prezidenta un parlamenta vēlēšanas notiks oktobrī

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Referendums par valsts jauno konstitūciju notiks 27.jūnijā un parlamenta un prezidenta vēlēšanas - 10.oktobrī, ceturtdien valsts televīzijā paziņoja Kirgizstānas pagaidu valdības vadītājas vietnieks Omurbeks Tekebajevs.

ASV un Eiropas Savienība bija aicinājušas pagaidu valdību sarīkot vēlēšanas, lai valstī atjaunotu stabilitāti.

Pēc Tekebajeva vārdiem, jaunā konstitūcija Kirgizstānu pārveidos par parlamentāru republiku, ierobežos prezidenta pilnvaras un palīdzēs novērst autoritārismu.

"Konstitūcijas projekts paredz valsts pārvaldes un politiskās sistēmas pārveidi, lai nepieļautu varas koncentrēšanos vienas personas rokās," klāstīja valdības pārstāvis.

"Prezidentam tiks atņemta viņa imunitāte, valsts vairs finansiāli neuzturēs viņa ģimeni. Valsts vadītājam būs jādzīvo no savas algas," sacīja Tekebajevs.

Kirgizstānas pagaidu valdība gāzto prezidentu Kurmanbeku Bakijevu un viņa sabiedrotos apsūdz par pavēles došanu atklāt uguni uz aprīļa sākumā Biškekas ielās izgājušiem demonstrantiem. Viņi tiek vainoti arī korupcijā un vēlēšanu rezultātu viltošanā.

Šobrīd Bakijevs atrodas Baltkrievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu