Nesola kompensēt vulkāna radītos zaudējumus (38)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts diez vai kompensēs Latvijas lidsabiedrības "airBaltic" lielos zaudējumus Īslandes vulkāna radīto aviosatiksmes ierobežojumu dēļ. Premjers Valdis Dombrovskis (JL) šorīt intervijā Latvijas radio norādīja uz esošo budžeta situāciju un kompensācijas nesolīja.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

"Šajā jautājumā, protams, notiks diskusijas Eiropas Savienības līmenī. Te ir vajadzīga koordinēta pieeja, lai neradītu konkurences izkropļojumus," viņš teica.

"Kas attiecas konkrēti uz Latviju, zinu pašreizējo budžeta situāciju, un līdz ar to es neapņemos solīt kaut kādas kompensācijas," premjers turpināja.

Vai kompensēs tūrisma nozares zaudējumus?

"Šajā darbībā visas šā vulkāna darbības sekas no budžeta kompensēt nevarēsim. Es tiešām ar kaut kādām kompensācijām neaizrautos," Dombrosvkis teica, atbildot uz jautājumu, vai uz kompensācijām varētu cerēt citas nozares, kuras cietušas no vulkāna aktivizēšanās, piemēram, tūrisms.

Viņš atzina, ka vulkāna darbība ir dabas katastrofa un Eiropas Savienība to nevar ietekmēt. Vienīgais, ko varot darīt, ir regulāri kontrolēt situāciju un tai pielāgoties.

Cer, ka situācija uzlabosies

Premjers arī atsaucās uz speciālistu prognozēm, ka vēja virziens varētu mainīties un pelnu mākonis virzītos prom no Eiropas. Tādējādi jācer, ka situācija gaisa satiksmē uzlabosies.

"airBaltic" vulkāna dēļ zaudē miljonu

Portāls TVNET jau vēstīja, ka Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" zaudējumi Īslandes vulkāna radīto aviosatiksmes ierobežojumu dēļ ir aptuveni viens miljons latu, žurnālistiem vakar pavēstīja lidsabiedrības prezidents Bertolds Fliks. Viņš uzsvēra, ka kompānija neprasīs zaudējumu kompensēšanu ne no Latvijas valsts, ne arī Eiropas Savienības atbildīgajām institūcijām.

Kopš ceturtdienas, kad Īslandes vulkāna izvirduma radīto pelnu mākoņu dēļ tika slēgta gaisa telpa Latvijā un citās Eiropas valstīs, "airBaltic" bija spiesta atcelt 747 reisus, un tas ietekmēja aptuveni 40 tūkstošus pasažieru. No Rīgas atcelti 679, bet no Viļņas – 68 reisi.

Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu