Gāztais Kirgizstānas līderis pametis Kazahstānu (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Gāztais Kirgizstānas prezidents Kurmanbeks Bakijevs pametis Kirgizstānas kaimiņvalsti Kazahstānu un devies uz "nezināmu galamērķi", šodien apliecinājušas Kirgizstānas varas iestādes.

Iepriekš bija zināms, ka Bakijevs no Kirgizstānas devies uz Kazahstānu, no kuras savukārt patlaban jau devies vēl tālāk. Viņa tālākas gaitas pagaidām nav zināmas.

Kirgizstānas pagaidu valdība paziņojusi, ka gāztajam prezidentam jāuzņemas atbildība par vairāk nekā 80 cilvēku bojāeju - 7.aprīlī protestiem sākoties, cilvēku pūlim pretī stājās Kirgīzijas drošības iestāžu darbinieki, kuri uz cilvēkiem atklāja uguni. Pēc tam, kad Bakijevam tā arī neizdevās gūt pietiekamu atbalstu arī valsts austrumu daļā, viņa dzimtajā reģionā, viņš 15.aprīlī valsti pameta un devās uz Kazahstānu.

Kopš asiņainajiem protestiem, kuru rezultātā tika gāzts līdzšinējais Kirgizstānas prezidents un valdība, situācija valstī joprojām ir saspringta. Daudzviet valstī līdz šim atkārtoti uzliesmojuši gan bijušās varas atbalstītāju, gan pretinieku protesti, notikušas vairākas izrēķināšanās ar bijušajam amatpersonām, nodedzinātas un izpostītas daudzas valsts iestādes.

Tā kā valsts dienvidu daļā atbalsts gāztajam Bakijevam joprojām ir vērā ņemams, daudzi eksperti līdz šim bažījās, ka nemieri Kirgizstānā varētu pāraugt pilsoņu karā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu