Joprojām slēgta Somijas, Vācijas un Nīderlandes gaisa telpa (4)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Somijas lidostu operatorkompānija paziņojusi, ka komerclidojumi Somijā nebūs atļauti līdz pirmdienai plkst.18, un brīdina, ka milzīgais vulkānisko pelnu mākonis virs valsts būs vēl vairākas dienas.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Savukārt Vācijas Nacionālā gaisa satiksmes drošības aģentūra paziņojusi, ka Vācijas gaisa telpa būs slēgta svētdien līdz plkst.18 (21.00 pēc Latvijas laika).

Nīderlandes Transporta inspektorāts IVW norāda, ka vulkānisko pelnu dēļ Nīderlandes gaisa telpa būs slēgta vismaz līdz svētdien plkst.14 (15.00 pēc Latvijas laika).

"Pēc analīžu veikšanas ir noskaidrojies, ka pašreizējos laika apstākļos Nīderlandes gaisa telpai jābūt slēgtai vismaz līdz plkst.14, jo pelnu mākoņa dēļ tā joprojām nav droša lidojumiem," teikts IVW paziņojumā.

IVW ziņo, ka aviokompānijas KLM veiktais izmēģinājuma lidojums Nīderlandes gaisa telpā beidzies veiksmīgi. Svētdien tiks veikti vēl vairāki šādi lidojumi, lai "izmērītu pelnu daļiņu iespējamo ietekmi uz lidmašīnu mezgliem".

Jau ziņots, ka gaisa telpa virs Latvijas būs slēgta vismaz līdz šodienas, 18.aprīļa, plkst.15, kas nozīmē, ka joprojām aizliegti visi lidojumi no lidostas "Rīga", aģentūrai LETA norādīja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) vadītājs Māris Gorodcovs.

Kā liecina Eiropas meteorologu prognozes, šādi traucējumi, visticamāk, varētu saglabāties līdz nākamās nedēļas vidum - trešdienai, ceturtdienai.

Īslandes vulkāna pelnu mākoņa izplešanās dēļ Eiropas gaisa telpa no Lielbritānijas līdz Baltijas valstīm un dienvidos līdz Ukrainai un Serbijai arī sestdien būs pilnīgi vai daļēji slēgta.

Austrija, Beļģija, Čehija, Dānija, Francija, Igaunija, Latvija, Lielbritānija, Nīderlande, Polija, Rumānija, Slovākija, Somija, Spānija, Šveice, Ukraina, Ungārija, Vācija slēgušas lielāko daļu gaisa telpas.

Arī Serbija, Itālija un Baltkrievija slēgušas savu gaisa telpu daļēji, bet Bosnija - pilnībā.

Ukraina sestdien paziņoja, ka slēdz valsts galveno starptautisko lidostu Kijevā, kā arī teju vai visas pārējās valsts lidostas.

Lietuva un Norvēģija paziņojušas, ka lidojumus pakāpeniski atsāk. Zviedrijā gaisa telpa ir atvērta, bet atļauja komerciālajiem lidojumiem netiek dota. Īslandes lidostas strādā.

Zemo cenu lidsabiedrība "Ryanair" līdz pirmdienai plkst. 12 (pēc Griničas laika; plkst. 15 pēc Latvijas laika) atcēlusi visus lidojumus Skandināvijas un Baltijas valstīs.

Līdz ar gaisa satiksmes apstāšanos ceļotāji steidz izmantot dzelzceļa pakalpojumus.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu