Latvijā izsludināts triju minūšu klusuma brīdis, darbosies sirēnas (18)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pieminot Polijas prezidentu Lehu Kačiņski un citus traģiskajā aviokatastrofā bojāgājušos, Latvijā svētdien izsludināts triju minūšu klusuma brīdis, kura laikā darbosies trauksmes sirēnas.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Klusuma brīdis ilgs no plkst. 12 līdz 12.03. Sirēnu iedarbināšana plānota kā piemiņas pasākums, tādēļ valsts iestādes atgādina iedzīvotājiem, ka tas nav saistīts ar avārijas vai katastrofas draudiem un nekāda tālāka rīcība nav nepieciešama.

Arī transportlīdzekļu vadītāji un sabiedriskā autotransporta vadītāji tiek aicināti iespēju robežās apstāties un ievērot triju minūšu klusuma brīdi šajā laikā.

Jau vēstīts, ka svētdien Krakovā notiks bojāgājušā Polijas prezidenta un viņa dzīvesbiedres Marijas Kačiņskas bēru ceremonija. Tajā piedalīsies arī Valsts prezidents Valdis Zatlers, kā arī citu valstu līderi.

Polijas prezidents, viņa sieva un vēl 94 cilvēki, tostarp Polijas bruņoto spēku vadība un citas augstas amatpersonas, 10.aprīlī gāja bojā pasažieru lidmašīnas katastrofā Krievijā netālu no Smoļenskas. Aviolainerī atradās 88 cilvēku liela Polijas amatpersonu delegācija, kas devās uz ikgadējo Katiņā nogalināto Polijas armijas virsnieku piemiņas pasākumu, kā arī astoņi apkalpes locekļi.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu