Lidostā "Rīga" simtiem cilvēku drūzmējas pie aviokompāniju kasēm (35)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šobrīd lidostā "Rīga" pulcējušies simtiem cilvēku. Veidojas garas rindas pie aviokompāniju kasēm, lai samainītu biļetes. Gaisa satiksme Rīgas lidostā nav atjaunota un atcelti ir visi aviokompāniju paredzētie reisi, ziņo Latvijas radio.

Cilvēki izprotot situāciju un gaida jaunāko informāciju. Papildu informācija tiek gaidīta par reisiem uz dienvidu valstīm, iespējams, ka ap  aviosatiksme uz šīm valstīm varētu tikt atjaunota.

Aviokompānijas uz tuvākajiem lidojumu gala mērķiem ir sagādājušas autobusus. Tā, piemēram, uz Viļņu.

Šorīt ap plkst. 8 vairāki desmiti cilvēku snauda lidostas "Rīga" izlidošanas terminālī, novēroja aģentūra LETA.

Cilvēki gulēja uz savām mantām ar somām pagalvī. Ceļotāji bija mierīgi, kaut arī pašlaik nav zināms, cik ilgi viņiem būs jāgaida, līdz tiks atjaunota gaisa satiksme.

Kā pastāstīja viens no sastaptajiem "airBaltic" pasažieriem, viņam šodien bija plānots lidot darba darīšanās uz Kopenhāgenu, taču pagaidām šķiet, ka lidot varēs ne ātrāk par rītdienu.

Viņš esot uzzinājis, ka aviokompānija "Czech Airlines" neesot oficiāli atcēlusi savus reisus, tādēļ pasažieris mēģinās noskaidrot, vai tomēr kādi reisi ir paredzēti.

Kāda "Ryanair" pasažiere no Valmieras, kurai šodien plkst.10.35 bija plānots reiss uz Nīderlandi, bija pesimistiski noskaņota par iespējamo gaidīšanas laiku lidostā, jo rinda nevirzījās uz priekšu.

Viņa pastāstīja, ka labprāt mainītu savu lidojumu uz citu iespējami ātrāku reisu. Taču pagaidām viņa bija neziņā par varbūtējiem risinājumiem.

"airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags pastāstīja, ka kompānija līdz šim atcēlusi aptuveni 40 reisus. Viņš aicināja pasažierus pārbaudīt informāciju par ielidojošiem un izlidojošiem reisiem "airBaltic" mājaslapā "www.airBaltic.com", aviokompānijas "Facebook" un "Twitter" profilos vai arī zvanot uz lidostu pirms došanās turp.

"airBaltic" cenšoties izmitināt savus pasažierus viesnīcās arī ārpus Rīgas.

Viņš teica, ka, atjaunojot gaisa satiksmi, tiks domāts par papildu reisu organizēšanu un, iespējams, arī papildu maršrutiem, lai nodrošinātu pasažieru pārvadāšanu.

Kā ziņots, Īslandes vulkāna pelnu dēļ Latvijā līdz šodienas plkst. 18 ir slēgta gaisa telpa, tāpēc starptautiskajā lidostā "Rīga" atcelti visi reisi līdz plkst. 18.

Kā Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījumā "900 sekundes" teica lidostas "Rīga" preses sekretārs Mārtiņš Langrāts, gaisa telpas slēgšana Latvijā varētu būt tieši ietekmējusi 9000 ceļotāju.

Komentāri (35)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu