Medvedevs: Bakijeva režīms sabruka korupcijas un klanu dēļ (16)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Kirgizstānas līdzšinējā prezidenta Kurmanbeka Bakijeva režīmu līdz kraham novedusi korupcija, kā arī klanu un ģimenes saišu ietekme uz varas procesiem, uzskata Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs.

"Bakijeva režīma krahs ir saistīts ar nespēju nodrošināt valsts sociāli ekonomisko attīstību, ņemot vērā Kirgizstānas tautas intereses," teikts Medvedeva paziņojumā, kas tika nolasīts Krievijas Pirmā kanāla ēterā. Varas krahu sekmējis arī tas, ka režīmu bija pārņēmusi korupcija, liela ietekme bijusi klaniem un ģimenes saitēm.

"Patlaban Kirgizstānas tauta pārdzīvo dramatiski periodu. Pagaidu valdības spējas nodrošināt valstī situācijas attīstību tiesiskajā ziņā un ieviest kārtību būs atkarīgas no vēlēšanās kopīgiem spēkiem risināt valsts priekšā stāvošās nopietnās problēmas," norādīja Krievijas prezidents.

Ceturtdien Bakijevs atkāpās no prezidenta amata un no Kirgizstānas devās uz Kazahstānu. Medvedevs bija devis rīkojumu Kirgizstānā dislocētajiem Krievijas karavīriem nodrošināt Bakijeva apsardzi, viņam atstājot dzimteni.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Kirgizstānā notika plaši nemieri, kuros bojā gāja 84 un ievainojumus guva vairāk nekā 1500 cilvēku. Nemieru laikā Bakijevs pameta valsts galvaspilsētu un apmetās Džalalabatā, valsts dienvidos.

Opozīcijas pārstāvji ir izveidojuši pagaidu valdību. Par tās vadītāju kļuvusi bijusī ārlietu ministre Roza Otunbajeva.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu