Bakijevam atņemta tiesiskā neaizskaramība un draud arests (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Kirgizstānas pagaidu valdība pieņēmusi lēmumu atņemt bijušajam valsts prezidentam Kurmanbekam Bakijevam imunitāti pret kriminālvajāšanu. Ja Bakijevs neatgriezīsies Biškekā, tiks izdots orderis viņa arestam, vēsta NEWSru.com.

Pagaidu valdības priekšsēdētāja vietnieks Azimbeks Beknazarovs paudis, ka gadījumā, ja Bakijevs aicinās valsts iedzīvotājus uz pilsoņu karu, viņš tiks arestēts.

Sankcija arī prezidenta brāļa un dēla arestam

Šodien kļuvis zināms arī, ka tiesa sankcionējusi prezidenta brāļa un vecākā dēla arestu. Izdota arī sankcija bijušā Kirgizstānas premjera, aizsardzības ministra un specdienesta vadītāja arestam. Minētie ierēdņi tiek vainoti masu slepkavībās nekārtību laikā Biškekā.

Jaunā vara apturējusi arī Konstitucionālās tiesas darbību un atbrīvojusi no amata Augstākās tiesas priekšsēdētāju, un ierosinājusi pārskatīt visus spriedumus politiskās lietās.

Šodien no rīta Kurmanbeks Bakijevs savas apsardzes pavadībā parādījies savu atbalstītāju mītiņā Džalalabadas centrālajā laukumā republikas dienvidos. Tur bija sapulcējušies aptuveni 3000 cilvēku.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu