Bijušais Rīgas mērs: Neticami, ka "Daimler" deva kukuļus (18)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

"Neticami, ka, rīkojot konkursu par "Mercedes Benz" autobusu iepirkšanu, Rīgas domē varēja būt iespējama kukuļdošana no "Daimler" puses," šodien Latvijas Televīzijas raidījumā "100.pants" sacīja LPP/LC politiķis, toreizējais Rīgas mērs Andris Bērziņš.

"Pirmkārt, pirmie 50 "Mercedes Benz" autobusi tika iepirkti par Pasaules Bankas (PB) kredītlīdzekļiem," sacīja Bērziņš.

"Otrkārt, iepirkumu konkursa komisijās piedalījās PB pārstāvji, kas sekoja līdzi visu prasību ievērošanai un kuriem toreiz nebija nekādu pretenziju," uzsvēra Bērziņš.

Bērziņš atcerējās, ka daudz lielākas diskusijas izvērtās un pretenzijas parādījās Rīgas domē, jo daudzi deputāti bija pret autobusu iepirkšanu Turcijā, apšaubot to kvalitāti.

"Toreiz pie manis nāca arī dažu valstu pārstāvji un lūdza pamainīt konkursa nosacījumus, lai autobusus varētu iepirkt šajās valstīs, taču konkursu uzraudzīja PB un tur nekas nebija maināms," piebilda Bērziņš.

Jau ziņots, ka korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs sācis resorisko pārbaudi saistībā ar publiski izskanējušo informāciju par automašīnu "Mercedes Benz" ražotāja Vācijas autobūves koncerna "Daimler" iespējamo kukuļu došanu Rīgas domes amatpersonām.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu