Tiesa atjauno amatā Bērnu slimnīcas korupcijas lietā aizturēto Lisenko (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa 6.aprīlī apmierinājusi Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) korupcijas lietā aizturētā Aivara Lisenko prasību pret slimnīcu par darba tiesisko attiecību uzteikšanas atzīšanu par spēkā neesošu un prasītāja atjaunošanu darbā.

Par labu Lisenko nolemts piedzīt arī atlīdzību par darba piespiedu kavēšanu vidējās izpeļņas - 1693 latu - apmērā.

6.aprīļa spriedums daļā par Lisenko atjaunošanu amatā un par vidējās izpeļņas piedziņu ir izpildāms nekavējoties, bet pilns spriedums šajā prasības lietā ir pieejams no 8.aprīļa, savukārt pēc tam 20 dienu laikā to ir iespējams pārsūdzēt apelācijas kārtībā.

Tomēr, neraugoties uz tiesas nolēmumu, Lisenko darbu slimnīcas saimniecības direktora amatā neturpinās.

Kā informēja Bērnu slimnīcas sabiedrisko attiecību vadītāja Romēna Namniece, iestādei ar Lisenko tomēr izdevies vienoties par darba attiecību pārtraukšanu.

Namniece skaidro, ka Bērnu slimnīca darba līgumu ar Lisenko uzteica, pamatojoties uz darba likuma 101.panta 1.daļas 3.punktu, kurā teikts, ka darbinieku var atbrīvot, ja viņš, veicot darbu, rīkojies pretēji labiem tikumiem un šāda rīcība nav savienojama ar darba tiesisko attiecību turpināšanu.

Kā norādīja slimnīcā, laikā, kamēr Lisenko un arī slimnīcas valdes loceklis Arnis Kramzaks atradās apcietinājumā, abi šie darbinieki tika atlaisti.

Kā ziņots, februārī noslēdzās konkurss uz BKUS saimniecības (tehniskā) direktora vakanto amata vietu, kurā uzvarēja Ināra Zaharāna, iepriekš pastāstīja Namniece.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu