Bēgošais Kirgīzijas prezidents neesot pametis valsti (27)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kirgizstānas prezidents Kurmanbeks Bakijevs, kurš trešdien aizlidoja no galvaspilsētas Biškekas vardarbīgu opozīcijas protestu dēļ, ir ieradies valsts dienvidu pilsētā Ošā, ceturtdien pavēstīja aculiecinieks Ošas lidostā.

Aculiecinieks, kurš ir Ošas lidostas darbinieks, apstiprināja, ka Bakijeva lidmašīna tur nolaidusies trešdienas vakarā.

Oša tiek uzskatīta par pilsētu, kur Bakijevs bauda vislielāko iedzīvotāju atbalstu. Ošā un tās apkaimē ir pastiprināti drošības pasākumi. Ceturtdienas rītā pilsētas galvenajā laukumā sākās divi mītiņi - vienu no tiem rīko Bakijeva atbalstītāji, otru - viņa pretinieki.

Aizsardzības ministrijas darbinieki apstiprināja, ka Bakijevs atrodas Ošā un uz turieni devies pēc spēka resoru un Valsts apsardzes dienesta pieprasījuma.

Ošas mērija apstiprināja, ka Bakijevs ieradies šajā pilsētā un atrodas drošā vietā, kur tiek informēts par valstī notiekošo.

Ziņu aģentūra "Kabar" trešdienas vakarā vēstīja, ka Bakijevs un aizsardzības ministrs ieradušies Ošā un "atrodas [prezidenta] dienvidu rezidencē".

Saskaņā ar neapstiprinātām ziņām Bakijeva piekritējiem Ošā tiekot izdalīti ieroči.

Aģentūra "Kabar" arī ziņoja, ka Biškekā ir izlaupīti trīs nami, kas pieder Bakijeva ģimenei un kur pēdējā laikā dzīvojuši prezidenta tuvi radinieki. Nenoskaidroti jaunieši trešdienas vakarā no šiem namiem nesuši ārā mantas, bet pēc tam tur izcēlies ugunsgrēks.

Opozīcijas protestu pārņemtajā Kirgizstānā trešdienas vakarā demisionējusi valdība un opozīcija izveidojusi savu ministru kabinetu, kurā premjerministre ir bijusī ārlietu ministre Roza Otunbajeva, paziņoja viens no opozīcijas līderiem Temirs Sarijevs.

Otunbajeva teica žurnālistiem, ka viņas valdība būšot pie varas pusgadu, kamēr tiks izstrādāta jauna konstitūcija un sarīkotas vēlēšanas.

Veselības aizsardzības ministrija ceturtdien paziņoja, ka Biškekā nemieru gaitā gājuši bojā 68 cilvēki un ievainoti aptuveni 500 cilvēki.

Aģentūras "Interfax" korespondents ziņoja, ka Biškekā izcēlušies vairāk nekā 40 ugunsgrēki un naktī uz ceturtdienu bijuši dzirdami šāvieni, kā arī tikuši izlaupīti veikali.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu