Trīs bērnu ģimenei mēnesī jāiztiek ar 69 latiem (128)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com

Ingūna ir viena no tiem, kurus valsts ekonomiskā krīze skāra tieši un nežēlojot. Pirms gada uz „savstarpējās vienošanās” pamata viņa zaudēja darbu preses mazumtirdzniecības tīklā „Plus Punkts”.

Atrast jaunu darbu Ingūnai neizdevās, tādēļ, lai pabarotu bērnus un parūpētos par ģimeni, viņa reģistrējās kā bezdarbniece. Ingūna trīs bērnu ģimenei ir vienīgā apgādniece, jo vīrs ir trešās grupas invalīds un līdz šim viņa mēģinājumi atrast darbu beigušies neveiksmīgi.

Pagājušā gada decembrī Ingūna saņēma pēdējo bezdarbnieku pabalstu 45 latu apjomā, un pašlaik ģimenei ar trīs nepilngadīgiem bērniem mēneša ienākumi ir 69 lati. No tiem 45 lati ir Ingūnas vīra invaliditātes pabalsts un 24 lati – bērnu pabalsti. Ģimenei piešķirts trūcīgās statuss, un pašvaldība sedz komunālos maksājumus par dzīvokli, kurus Ingūnas ģimene pati samaksāt nespēj. „Ja mēs nebūtu saņēmuši trūcīgās ģimenes statusu, tad, visdrīzāk, būtu izlikti uz ielas,” saka Ingūna.

Ģimenē aug trīs skolas vecuma bērni - astoņus gadus vecā Madara, desmitgadīgais Alvis un 13 gadus vecais Igo. Madara skolā dejo tautiskās dejas, un arī puišiem ir daudz interešu, taču naudas trūkuma dēļ vecāki tās nevar atbalstīt. „Naudiņas pietiek tikai ēdienam. Arī par bērnu pusdienām skolā samaksāt nevaram, tādēļ dodam līdzi sviestmaizes,” stāsta Ingūna.

„Paēdušai Latvijai” pārtikas paku ģimene ir saņēmusi trīs reizes, un, kā atzīst pati Ingūna, tas ir milzīgs atbalsts: „Pārtikas paka sniedz drošības sajūtu, ka vēl mēnesi būs ko ēst. Galvenais, lai bērni ir paēduši. Viņu dēļ mēs nedrīkstam padoties. Gribu teikt milzīgu paldies tiem cilvēkiem, kas mums ir palīdzējuši. Tas mūsu ģimenei tiešām ir nenovērtējams atbalsts,” pateicīga ir Ingūna.

Lai arī ģimenei ir smagi, Ingūna nenokar degunu un nesēž rokas klēpī salikusi – lai palielinātu izredzes atrast darbu, viņa ir pieteikusies gan Nodarbinātības valsts aģentūras piedāvātajos kursos, gan tā sauktajā „simtlatnieku” programmā. Ingūnas pieteikums tiks skatīts 10.martā, tādēļ uz šo datumu kalendārā viņa raugās ar lielām cerībām.

Ziedot.lv aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju zvanīt pa tālruni 90006488, lai ziedotu vienu latu, atbalstīt projektu „Paēdušai Latvijai,” izmantojot „Maxima” veikalu tīklā izvietotās ziedojumu kastītes, kā arī ziedot portālā www.paedusailatvijai.lv, kur iespējams arī atrast plašāku informāciju par projektu. Uzņēmumi aicināti arī ziedot pārtiku.

Komentāri (128)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu