KNAB sācis pārbaudi "Daimler" kukuļošanas lietā (41)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir sācis resorisko pārbaudi saistībā ar publiski izskanējušo informāciju par automašīnu "Mercedes Benz" ražotāja Vācijas autobūves koncerna "Daimler" iespējamo kukuļu došanu Rīgas domes amatpersonām.

KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs informēja, ka pārbaude sākta, lai konstatētu iespējamos noziedzīgos nodarījumus. "Tās ietvaros tiks izvērtēta gan publiskotā informācija, gan tiks pieprasīta visa nepieciešamā informācija iespējamo koruptīvo nodarījumu atklāšanai," norādīja Vitenburgs.

Kā ziņots, vakar Ģenerālprokurors Jānis Maizītis KNAB nosūtīja ierosinājumu izmantot likumos piešķirtās tiesības un veikt tajos paredzētās darbības, lai konstatētu un atklātu iespējamus Krimināllikumā paredzētos noziedzīgos nodarījumus, kas saistīti ar Rīgas domes amatpersonu kukuļošanu, par ko izskanējuši publiski pieļāvumi, informēja prokuratūras ārējo sakaru koordinētājs Andrejs Vasks.

Par to, ka "Daimler" laikā no 2002. līdz 2006. gadam, iespējams, devis kukuļus Rīgas domes amatpersonām, lai iegūtu tiesības piegādāt "Mercedes Benz" autobusus, vēstīja laikraksts "Biznes&Baltija". Izdevuma rīcībā esošie dokumenti liecinot, ka kukuļos pašvaldības amatpersonām esot tērēti aptuveni 1,8 miljoni eiro (1,26 miljoni latu). Turklāt kukuļi no "Daimler" puses piedāvāti visdažādākie - gan nauda, gan dārgas automašīnas, gan arī darbs šajā kompānijā.

Laikraksts min, ka Latvijā "Daimler" ar sava meitasuzņēmuma "EvoBus" starpniecību Rīgas domei pārdevis vairāk nekā simts autobusu. "Biznes&Baltija" raksta, ka "EvoBus" Rīgas pašvaldībai maksājis kukuļus "komisijas formā".

Komentāri (41)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu