TP ministru demisija kompensācijās valstij izmaksās teju Ls 19 000 (121)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Tautas partijas (TP) ministru aiziešana no valdības valsts budžetam prasīs vismaz 6000 latu, kas izmaksājami kompensācijās. Darbu ministrijā nolēmuši pamest arī bijušā tieslietu ministra Mareka Segliņa (TP) birojā strādājošie, kuriem kompensācijās izmaksās 13 tūkstošus latu.

Pats Segliņš gan nekādu kompensāciju nesaņems, jo atgriežas deputāta darbā. Taču kompensāciju par zaudēto vietu Saeimā saņems deputāts Valdis Ģīlis, kura vietu Saeimā tagad ieņems Segliņš. Bijusī veselības ministre Baiba Rozentāle, kas jau atgriezusies savā vecajā amatā Latvijas Infektoloģijas centrā, saņems kompensāciju vienas mēnešalgas apmērā. Tādu pašu kompensāciju  saņems arī Edgars Zalāns un Māris Riekstiņš, kad viņš pametīs ārlietu ministra amatu.

Ministru algas bija 1718 latu.

Taču līdz ar tieslietu ministru darbu ministrijā nolēmuši pamest arī visi Segliņa birojā strādājošie, kuriem kompensācijās kopumā izmaksās teju 13 tūkstošus latu.

Tieslietu ministrijas pārstāvis Reinis Briģis aģentūrai BNS teica, ka darbu ministrijā nolēmis pamest Segliņa padomnieks preses jautājumos Normunds Beļskis, ministra biroja vadītājs Reinis Bērziņš, kā arī ministra padomnieki - Modris Sprudzāns, Iveta Strautiņa un Igors Krasovskis.

Beļskis, Bērziņš, Strautiņa un Krasovskis kompensācijās kopumā saņemšot 12 974 latus. Sprudzānam kompensācija netiks izmaksāta, jo viņš bijis ārštata padomnieks.

Jau ziņots, ka Tautas partija pagājušajā nedēļā pameta valdību.

 

Komentāri (121)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu