No apcietinājuma atbrīvo Bērnu slimnīcas kriminālprocesā iesaistītos (20)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Četrām personām, kurām pagājušajā gadā saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) sākto kriminālprocesu par nelikumībām Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS) tika piemērots apcietinājums, tas ir mainīts, un visi četri patlaban vairs neatrodas aiz restēm.

Kā norādīja KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs, kriminālprocesā iegūtie pierādījumi esot nostiprināti pietiekami, līdz ar to zudusi nepieciešamība aizdomās turētajām personām piemērot drošības līdzekli - apcietinājumu, un viņiem esot piemēroti "vieglāki drošības līdzekļi".

Vitenburgs gan neprecizēja, kad aizdomās turamās personas ir atbrīvotas un ko nozīmē "vieglāki drošības līdzekļi". Izmeklēšana šajā lietā joprojām turpinās, un nekādas prognozes par tās tālāko virzību netiek izteiktas.

Jau ziņots, ka šajā lietā iepriekš apcietinājums tika piemērots BKUS valdes loceklim un ekonomikas direktoram Arnim Kramzakam, SIA "Projektu vadības un attīstības birojs" pārstāvim Raitim Muižniekam, SIA "Pamats" valdes loceklim Aleksandram Kreiceram un BKUS saimnieciskajam direktoram Aivaram Lisenko. Kramzaka dzīvesbiedrei KNAB nebija lūdzis piemērot ar brīvības atņemšanu saistītu drošības līdzekli.

BKUS amatpersonas un trīs fiziskās personas KNAB tur aizdomās par noziedzīgu nodarījumu pastrādāšanu pēc septiņiem Krimināllikuma pantiem - dienesta pilnvaru pārsniegšana, dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana, kukuļņemšana, kukuļdošana, komerciālā uzpirkšana, dokumentu viltošana un krāpšana.

Kā ziņots, KNAB, veicot vairāk nekā 20 kratīšanas piecu par nelikumībām saistībā ar būvdarbu iepirkumiem Bērnu slimnīcā aizdomās turamo personu darba vietās, dzīvesvietās un viņu uzturēšanās vietās dažādos Latvijas reģionos, izņēmis finanšu līdzekļus dažādās valūtās vairāk nekā 700 000 latu apmērā, kuru izcelsme tiks noskaidrota turpmākās izmeklēšanas laikā.

KNAB pērnā gada 22.oktobrī sāka kriminālprocesu par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem laika posmā no 2007.gada līdz 2009.gadam saistībā ar publiskajiem iepirkumiem BKUS vajadzībām.

Kriminālprocesa izmeklēšanas gaitā pērn 3.novembrī tika aizturētas piecas personas - divas par iepirkumiem atbildīgās BKUS amatpersonas un trīs privātpersonas.

Ilgstošu operatīvi tehnisko pasākumu rezultātā un izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka saistībā ar vairākiem būvdarbu iepirkumiem slimnīcas vajadzībām BKUS amatpersonas, ļaunprātīgi izmantojot savu dienesta stāvokli mantkārīgā nolūkā, pēc iepriekšējas vienošanās ar vairāku uzņēmumu atbildīgajām personām veikušas pretlikumīgas un krāpnieciskas darbības lielā apmērā attiecībā pret valsti, informēja KNAB.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu