Par ķengāšanos internetā uz apsūdzēto sola (127)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Anonīma ķengāšanās internetā var beigties uz apsūdzēto sola. Vakar Rīgas apgabaltiesa atzina par vainīgu un sodīja ar nosacītu brīvības atņemšanu uz diviem gadiem Artūru Rimšu, par ķengāšanos un nacionālā naida kurināšanu internetā.

Tāpat tiesa lēma piedzīt no Rimšas par labu divām cietušajām morālo kompensāciju 1000 latu apmērā (katrai 500 latu).

Jaunietis notiesāts par Latvijas Nacionālās frontes (LNF) pārstāvju Lienes Apines un Līgas Muzikantes internetā ievietoto fotogrāfiju, kurās redzams, kā viņas 9.maijā noliek ziedus sēru noformējumā pie Uzvaras pieminekļa, komentēšanu.

Komentāros Rimša atzinis, ka latvieši ir "cūkas", "nepateicīga", "kroplīga" un "skaudīga" tauta. Savukārt LNF meitenēm viņš solījis "izārdīt" seju un citādi zākājies. Vakar viņš gan atzina, ka esot nedaudz pāršāvis pār strīpu un tā rīkojies emociju uzplūdā.

Nepilna mēneša laikā šis jau ir otrais gadījums, kad uz tiesājamo sola nonāk interneta "brīvrakstītāji", raksta laikraksts "Diena". Pirms nedēļas par līdzīgu noziegumu tika tiesāts Deniss Sedovs. Lai arī maksimālais sods par nacionālā naida kurināšanu var sasniegt pat desmit gadu cietumā, arī viņš tika cauri ar nosacītu sodu. Tiesa, abi gadījumi liecina, ka Drošības policija spēj tikt galā ar šādām lietām un ka interneta vide nav tik anonīma, lai tajā varētu atļauties visu. Drošības policijas lietvedībā šobrīd atrodas vēl seši kriminālprocesi, pārsvarā par naidīgiem komentāriem tieši internetā.

 

Komentāri (127)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu