Lembergs no KNAB tiesā prasa 75 000 latu kompensāciju (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Ventspils mērs Aivars Lembergs ar prasību Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā vēlas piedzīt 75 000 latu mantisku kompensāciju, kā arī panākt viņa godu un cieņu aizskarošu ziņu atsaukšanu saistībā ar tā dēvēto "Grinberga lietu".

Kā atbildētāju šajā lietā lūgts pieaicināt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju, šodien preses konferencē paziņoja Lembergs.

Portāls TVNET jau vēstīja, ka pirms nedēļas ar līdzīgu prasību viņš vērsās pret Ģenerālprokuratūru par viņa goda un cieņas aizskaršanu, publicējot ziņas par viņam uzrādīto apsūdzību, kompensācijā viņš lūdz piedzīt 155 tūkstošus latu.

Ventspils mērs Grinberga lietā bija apsūdzēts par to, ka viņš, būdams valsts amatpersona, ļaunprātīgi izmantoja dienesta stāvokli un izdarīja tīšas darbības, kas radījušas smagas sekas valsts varai un pārvaldības kārtībai, kā arī ar likumu aizsargātu personu tiesībām un interesēm.

Visas trīs tiesu instances Lembergu attaisnoja.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu