Neo: Mums nav nekāda sakara ar jauno biedrību 4ATA (104)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Par vērienīgās Valsts ieņēmumu dienesta (VID) datu noplūdes atbildību uzņēmušās organizācijas "Ceturtās Atmodas tautas armija" (4ATA) pārstāvis Neo portālam TVNET apgalvoja, ka 4ATA nav nekāda sakara ar jaundibināto bezpeļņas organizāciju ar tādu pašu nosaukumu.

Pievienota otrā rindkopa

"Mums ar Imantu Liepiņu un viņa veidoto biedrību 4ATA nav nekāda sakara. Runā viņš skaisti un cēli, cerams, ka drīz sekos arī reāli darbi," Neo uzsvēra.

Viņš arī norādīja: "Imants Liepiņš - 4ATA informācijas avoti saka, ka tas esot [Ventspils mēra Aivara] Lemberga cilvēks, tāpēc visticamāk tā ir provokācija, lai diskreditētu 4ATA". Organizācijas vienīgais oficiālais kanāls esot "Twiterī". "Visi citi, kas kaut kur uzdodas par 4ATA vai Neo, ir viltvārži," datu izplatītāji klāstīja.

Viņš atzina, ka

"4ATA ir apolitiska organizācija. Mēs neveidosim jaunu partiju un nepiesliesimies kādai no esošajām."

Neo paskaidroja - kad 4ATA būs paveikusi iecerēto, tad tā nozudīs no publiskās telpas. "Un atgriezīsies tad, kad būs tāda nepieciešamība," viņš klāstīja.

4ATA pati aicināja citus aktīvi rīkoties, lai sasniegtu kopīgus mērķus, Neo norādīja, taču vienlaikus brīdināja: esiet uzmanīgi - vērtējiet 4ATA atbalstītājus pēc viņu darbiem!

Datu "zagļu" pārstāvis atzina, ka "atsevišķa publikācija ir notikums, ko žurnālisti var paspēt izpētīt, bet 100 vienlaicīgas publikācijas būs statistika ar praktiski 0 efektu".

"Un jāļauj taču "grēciniekiem" uztraukties, domājot, kurš būs nākamais:) Re, Valsts prezidenta kanceleja neizturēja, pati sāka rīkoties:)"

Neo ļāva noprast, kuri varētu būt nākamie dati, par ko 4ATA informēs sabiedrību.

Portāls TVNET jau vēstīja par žurnālista Imanta Liepiņa plāniem tuvākajās dienās dibināt sabiedrisku organizāciju - bezpeļņas biedrību 4ATA. Liepiņš trešdien portālam TVNET pavēstīja, ka biedrības izveides iniciatori ir vieni no aktīvistu grupas 4ATA atbalstītājiem Latvijā. Savukārt no Neo norādītā izriet, ka 4ATA nekā nav saistīta ar jauno organizāciju. Tādējādi Liepiņš un jaunā organizācija, iespējams, izmanto iespēju kļūt pazīstami plašākai sabiedrībai, izmantojot 4ATA iepriekš paveikto.

Vienlaikus Liepiņš apgalvoja: "Ja konkrēti jautājat, vai tas biju es, kas ieguva datus no VID, varu apliecināt, ka šādas darbības nav notikušas no maniem datoriem."

Portāls TVNET arī vēstījis par dažādām 4ATA pārstāvju aktivitātēm, publiskojot dažādus skandalozus datus no noplūdušās VID informācijas. Klajā nākusi informācija par darbinieku ienākumiem Valsts policijā, "Rīgas siltumā", "Parex bankā" un "Rīgas satiksmē".

Komentāri (104)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu