Bērnu slimnīcas vadītājs Mozgis varētu atgriezties amatā (57)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Bijušais Bērnu klīniskās slimnīcas valdes priekšsēdētājs Dzintars Mozgis pēc izmeklēšanas beigām par korupcijas skandālu slimnīcā varētu atgriezties valdes priekšsēdētāja amatā, atklāja veselības ministre Baiba Rozentāle. Savukārt līdz tam viņam tiks piedāvāts slimnīcas attīstības direktora amats.

Medijos izskanējusi ziņa, ka Dzintars Mozgis no amata atkāpies pēc Veselības ministrijas spiediena. Veselības ministre Baiba Rozentāle šos apgalvojumus intervijā LNT kategoriski noraida. Viņa skaidro, ka Mozgis saistībā ar bērnu slimnīcā notikušo korupcijas skandālu izjutis lielu spiedienu "no visām pusēm", un pienākot brīdis, kad cilvēks to vienkārši neiztur.

Rozentāle uzsver, ka Dzintaru Mozgi slimnīcas vadītāja amatā viņa vērtējot ļoti augstu. Ministre pieļauj, ka pēc izmeklēšanas beigām Mozgis slimnīcas slimnīcas vadītāja un valdes priekšsēdētāja amatā varētu atkal atgriezties. Līdz tam Mozgim tiks piedāvāts slimnīcas attīstības direktora amats.

"Slimnīcu vadīt ir ļoti grūti," saka Rozentāle, norādot, ka Mozgim saistībā ar bērnu slimnīcas nākotni bijušas daudzas labas ieceres. Ministre pauž cerību, ka Mozgis attīstības direktora amatam piekritīs un daļa plānu tiks realizēti. 

Jau ziņots, ka pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja veiktas izmeklēšanas atklājušās nelikumības Bērnu slimnīcas jaunā kompleksa būvniecībā. Mozgis paziņojis, ka par notikušo krāpniecību ir šokēts un padoto rīcību uzskata par dunča dūrienu mugurā.

Lai gan bija pieņemts lēmums, ka Mozgis bērnu slimnīcu var turpināt vadīt arī izmeklēšanas laikā, Dzintars Mozgis nesen lūdza  veselības stāvokļa dēļ ar 19.februāri atbrīvot viņu no valdes priekšsēdētāja amata.

Komentāri (57)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu